Грузинският боксьор Леван Шония (15-12, 11 KO), който се прослави

...
Грузинският боксьор Леван Шония (15-12, 11 KO), който се прослави
Коментари Харесай

Леван Шония обясни причините изкарали го извън контрол на рига в София

Грузинският боксьор Леван Шония (15-12, 11 KO) , който се популяризира с опита си да набие своя треньор след загубата си от Спас Генов (10-0, 7 KO) на огромната боксова церемония в София, изясни аргументите, предиздвикали го да загуби хладнокръвие.
 Спас Генов - Леван Шониа @@@

“Научих за борбата против Генов седмица преди да нейното осъществяване. Офертата не беше доста добра, само че я одобрих. Първоначално обсъждахме борбата да се организира в категория до 76 кг, само че с приближаване деня на борбата ми споделиха, че срещата ще се организира в категория до 79 кг. На кантара научих, че на съперника ми е разрешено да тежи 82 кг. Аз, макар обстоятелството, че не гонех категорията, тежах най-много 79”, описа Шония.
 Спас Генов - Леван Шониа @@@

“Освен това в контракта за борбата, който е в мен, беше записано, че борбата ще се организира в 8 рунда. Ето за какво, когато боят беше спрян след 6-ия рунд и реферът ни подреди да заемем местата си в центъра на кръга, бях засегнат. Бавно влизам в борба, последователно се отпущам, пораствам с всеки рунд и давам всичко от себе си в последните два рунда. Никой не ми сподели, че срещата, която би трябвало да бъде в 8 рунда, ненадейно е изменена на 6. Видях какво са написали по-късно за случилото се. Как един боксьор е набил треньора си. Но в ъгъла не беше моят треньор. Секундант, беше моят управител, който не откри за нужно да ми каже за смяната в броя на рундовете, и не отбрани ползите ми заради преимуществото на съперника в килограмите. Аз пътувам за всичките си борби самичък, и упражнявам самичък. Аз самичък съм си треньор”, добави Шония.
 Спас Генов - Леван Шониа @@@

“След случилото се имаше даже диалог да не ми бъде изплатен хонорара съгласно контракта. Но обстановката, в последна сметка, наред беше позволена в моя изгода. Получих хонорара си, не бях осъден. Чувствам ли се прочут? Не. В София, след борбата, хората идваха, снимаха се, разговаряха. В Киев всичко е умерено. Не станах по-популярен”, приключи Шония.

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР