Грузинските власти се съгласиха да преместят експрезидента на страната Михаил

...
Грузинските власти се съгласиха да преместят експрезидента на страната Михаил
Коментари Харесай

Саакашвили е преместен във военна болница

Грузинските управляващи се съгласиха да реалокират експрезидента на страната Михаил Саакашвили във военна болница , откакто той гладува близо седем седмици, заяви Дойче веле. Тази вечер той е превозен до болница в град Гори, заяви грузинският ефирен канал " Рустави 2 ". По информация на локални медии, колона от полицейски коли и два реанимобила, в единия от които се е намирал Саакашвили, са влезнали на територията на болничното заведение.

Това стана в изискванията на възходящ интернационален и вътрешен напън - опозицията провежда всеобщи митинги в поддръжка на Саакашвили, който на 1 октомври разгласи гладна стачка.

В болничното заведение са пристигнали юристите му и неговата майка Гиули Аласания. Съобщава се, че на територията на лечебното заведение е позволен и персоналният му доктор Николоз Кипшидзе.

Агенция AFP заяви с позоваване на Кипшидзе, че Михаил Саакашвили е прекратил гладната си стачка.
 Властите дават обещание лекуване за Саакашвили във военна болница, в случай че следовниците му спрат митингите
Властите дават обещание лекуване за Саакашвили във военна болница, в случай че следовниците му спрат митингите

Той е с тежко усложнение…

В четвъртък, 18 ноември положението на 53-годишния политик се утежни и той загуби схващане - тогава той беше изместен в реанимацията на затворническата болница.

Припомняме, след 8 години емиграция Саакашвили се върна в Грузия на 1 октомври, с цел да взе участие в опозиционни митинги, само че беше задържан . В знак на митинг той

Според лекарите, гладната стачка е изключително рисков за експрезидента поради генетично заболяване на кръвта, от което той страда. в резултат на гладната стачка политикът е развил " едно от най-тежките затруднения - спазми, провокирани от енцефалопатия на Вернике ".

В началото на ноември политикът беше изместен в затворническа болница , където по думите му с него се отнасят зле и животът му е изложен на риск. На 17 ноември лекарският консилиум, който следи здравето му, предизвести, че той може да изпадне в кома , в случай че не бъде трансфериран неотложно в реанимационно поделение на по-добре оборудвана болница.

По-рано управляващите отказваха да реалокират експрезидента от затворническата болница. Председателят на ръководещата партия " Грузинската фантазия " Ираклий Кобахидзе съобщи, че " настояването Саакашвили да бъде изместен в градска клиника... преследва съответна цел ". Той твърдеше, че последователите му ще създадат всичко, с цел да се възползват от преместването и да го освободят.

Преди дни експрезидентът съобщи, че ще се вслуша в апела на Европейския съд по правата на индивида (ЕСПЧ) и ще приключи гладната стачка, в случай че бъде изместен в цивилна клиника. Досега управляващите твърдяха, че няма такава нужда.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР