Грузинската президентка Саломе Зурабишвили разкритикува днес съобщенията за руски план

...
Грузинската президентка Саломе Зурабишвили разкритикува днес съобщенията за руски план
Коментари Харесай

Президентът на Грузия критикува плановете на Русия за военна база в Абхазия

Грузинската президентка Саломе Зурабишвили разкритикува през днешния ден известията за съветски проект за военноморска база в отцепническия район Абхазия като опасност за сигурността в Черно море, съобщи Франс прес.

Миналия октомври, когато Украйна ускори офанзивите против Черноморския флот на Русия, основан в Крим, сепаратисткият водач на Абхазия Аслан Бжания разгласи, че е подписал съглашение с Москва за основаване на военноморска база в Очамчирски регион " в близко бъдеще ".

" Руският проект за трансформиране на Очамчирското пристанище в база има за цел да реалокира борбата в Черно море към нашите териториални води и към основаване на опасност за нашата стратегическа вероятност в Черно море ", сподели Зурабишвили в послание към Народното събрание.

Зурабишвили, която постоянно влиза в конфликт в държавното управление и го упреква в прекомерна непосредственост с Москва, предизвести също, че Русия е почнала " нови офанзиви в хибридната си война против Грузия ".

Русия към този момент има непрекъснати военни военни бази в Абхазия и в другия проруски сепаратистки район – Южна Осетия, които Москва признава за самостоятелни страни.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР