Групите хора с мнение за чесъна общо взето се разделят

...
Групите хора с мнение за чесъна общо взето се разделят
Коментари Харесай

Страхотният ефект върху тялото ви от всекидневното хапване на чесън!

Групите хора с мнение за чесъна общо взето се разделят на две - тези, които го обожават и биха го поставили на всяко ястие и тези, които не могат да го понасят и бягат от него като... върколак от чесън.

Реално, той е едно извънредно допълнение към ястията, което прибавя друг усет към всяко друго меню и несъмнено, както добре ни е натъртвано непрекъснато, е ужасно потребен за всичко когато и да е на годината.

Пази здрав имунитета, тялото, духа и даже защищава от уроки, вампири, неприятни очи и хора, с които не желаеме да се виждаме и които не обичат миризмата на чесън. 

Но шегата настрани, факт е, че зеленчукът има доста потребни свойства за здравето и тялото на индивида. 

Ето някои от тях:

Защитава мозъка

Антиоксидантите в него забавят окислителните процеси в организма и по този начин оказва помощ за предотвратяване от заболявания като Алцхаймер и сенилна деменция.

Подобрява здравето на костите

Въпреки че до този миг сходни опити към момента се организират единствено върху гризачи, се твърди, че чесънът усилва количеството естроген, което води до по-ниската загуба на костна маса.
 Почистване на чесън без миризма по ръцете! Почистване на чесън без миризма по ръцете!
Колкото и да обичаме да похапваме чесън, не можем да не признаем, че неприятната миризма по ръцете, която остава не е най-приятното нещ...

Енергизира 

Олимпийците в Древна Гърция несъмнено не са имали допинг и за това са се хранели с чесън, с цел да бягат по-бързо и да устоят повече време. 

Тази му функционалност е потребна и за тези, които не се занимават със спорт, защото той дава сила, само че и спортистите в днешно време споделят, че потреблението на чесън удължава издръжливостта им.

Повишава имунитета

Това е добре известно на всички ни. Проучвания демонстрират, че тези които хапват постоянно чесън, са с 63% по-малко податливи на настинки и заболявания. А даже и да им се случи, се оправят с заболяването доста по-бързо.
 Кои са потребните мазнини за тялото Кои са потребните мазнини за тялото
Мазнините са едни от питателните субстанции, към които подхождаме извънредно внимателно, тъй като в съзнанието ни те спомагат за трупане на...

Понижава холестерола

Сърдечно-съдовите болести са все по-често срещани и все по-опасни по доста аргументи. От нездравословни диети и привички, до струпване на проблеми от забързан и погрешен метод на живот. Чесънът намалява холестерола, който е един от виновниците за тези заболявания.

Холестеролът е значима част от човешкото тяло, само че като е прекомерно висок, натрупването му до по-високи равнища, довеждат до отсрочване по стените на кръвоносните съдове, които стеснявайки се, карат налягането да се усилва.

 

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР