Групировката посочва, че жените са освободени по хуманитарни и здравословни

...
Групировката посочва, че жените са освободени по хуманитарни и здравословни
Коментари Харесай

“Хамас” освободи още две жени. Съпрузите им остават в плен на гру...

Групировката показва, че дамите са освободени " по филантропични и здравословни аргументи ". Израел благодари на Египет за съдействието му при посредничеството за освобождението им и на Червения кръст за " значимата роля ", която изигра при връщането на двамата вкъщи.

Повече от 1400 израелци бяха убити, когато Хамас нападна общности покрай Газа на 7 октомври, застрелвайки цивилни в домовете им, по улиците и на музикален фестивал. В отговор на нападението израелският министър председател Бенямин Нетаняху се зарече да унищожи групировката и разгласи сухопътна интервенция, която обаче към момента не е почнала. Армията продължава да натрупа техника по границата с Газа. 

Въпросът със заложниците е сензитивен и затруднява военните, защото задачата е да се понижи броят на цивилните жертви и да се резервира живота на похитените от " Хамас ". Групировката наскоро заплаши, че ще стартира да ликвидира заложници в ефир, в случай че израелските бомбардировки над цивилното население в Газа продължат. Министерството на здравеопазването на Газа споделя, че повече от 5000 души са били убити.

 

ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР