Групировката Ислямска държава“, която пое отговорност за атентата край Москва

...
Групировката Ислямска държава“, която пое отговорност за атентата край Москва
Коментари Харесай

Групировката от атентата край Москва е опитала нападения и във Франция, твърди Макрон

Групировката „ Ислямска страна “, която пое отговорност за атентата край Москва в петък, е пробвала да провежда набези и на територията на Франция. Това сподели френският президент Еманюел Макрон в понеделник.

Близо 140 души починаха, а над 180 бяха ранени след в предградията на Москва в петък. Отговорност за нападението пое „ Ислямска страна “, а Съединени американски щати излезе с информация, че то е било осъществено от клона на организацията „ Ислямска страна – Хорасан “. Руските управляващи задържаха и упрекнаха за атентата. Според съветски съд те са се признали за отговорни.

за присъединяване в офанзивата, само че украинският президент присъединяване на Киев.

„ Точно тази група опита офанзиви и на наша земя “, сподели Макрон. Той добави, че от информацията на френските служби, както и на разузнаванията на сътрудници на Париж, точно „ Ислямска страна – Хорасан “ стои зад офанзивата край Москва.

С този факт Макрон изясни и повишението на равнището на подготвеност против закани за сигурността във Франция до оптималната степен. По думите му Париж е предложил на Москва и подпомагане в опит всички, свързани с атентата, да бъдат арестувани оптимално бързо.

„ Мисля, че ще бъде както цинично, по този начин и непродуктивно за самата Русия и сигурността на жителите ѝ да употребяват този подтекст и да се опитат да го извърнат против Украйна “, сподели Макрон по отношение на обвиняванията, отправени от Владримир Путин против Киев.

В понеделник Саидакрами Раджабализода, Фарадин Шамсидин, Мухамадсобир Файзов и Далерджон Мирзоев от Таджикистан се появиха в съда със синини, петна от кръв и подути лица. Малко по-късно съветските управляващи оповестиха, че и четиримата са се признали за отговорни.

Нападението е най-тежкият терористичен случай в Русия след обсадата на учебното заведение в Беслан през 2004 година, при която починаха 333 души, доста от които деца.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР