Групи от български и руски мафиоти действат в туристическите райони

...
Групи от български и руски мафиоти действат в туристическите райони
Коментари Харесай

Български и руски мафиоти налагат контрол на бизнеса в Северна Гърция?

Групи от български и съветски мафиоти работят в туристическите региони на Северна Гърция, основно в Кавала, Тасос и Халкидики, написа ideesmag.gr , като се базира на гръцката преса, румънски и български медии, написа ИА Фокус.

Журналистическо следствие разкрива, че тези незаконни организации проникват в локалния бизнес, в това число в нощни клубове и туристически предприятия, като постоянно употребяват подправени самоличности.

Сигурността на тези заведения, както и мрежите за разпространяване на опиати, са под техен надзор.

Кметът на Касандра, където през агуст имаше въоръжен случай сред българи в бар, описа, че е получавал смъртни закани при опита си да предотврати контрола върху избрани туристически обекти и действия. Собствеността на доста от тези заведения в този момент е неразбираема, като въздействието на мафията затруднява идентифицирането на законните притежатели.

На Халкидики е открито, че огромен увеселителен парк, в който почина 19-годишно момче, работи без нужните разрешителни и механически документи. Служителите разкриват, че оборудването е импортирано незаконно от България, където преди този момент е било считано за остаряло.

Тези проведени незаконни групи не се лимитират единствено в Северна Гърция, а се счита, че работят и в Солун, Атина и Миконос.

Гръцките консуматори на обществени медии показват разочарованието си, като допускат, че полицията не може да се бори дейно с тези мощни мафиотски групи.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР