Групи и изпълнители от България и Балканския регион ще имат

...
Групи и изпълнители от България и Балканския регион ще имат
Коментари Харесай

40 музиканти от България и региона ще се срещнат с представителите на големите лейбъли по време SoAlive Music Conference 2023

Групи и реализатори от България и Балканския район ще имат опция за първи път да показват своето творчество онлайн, пред световноизвестни продуценти, представители на огромни лейбъли, звукозаписни компании, разпространители на наличие и други основни фигури от музикалната промишленост.

Серията от концерти e част от програмата на интернационалната музикална конференция SoAlive Music Conference 2023 (SAMC) на 19, 20 и 21 октомври в София и носи името SoAlive Showcase Festival.

Списъкът с реализатори включва близо 40 имена на актьори от България, Северна Македония, Сърбия, Хърватия, Словения, Гърция, Албания и Турция.

Сред тях са българските банди Hayes&Y и Pistamashina, хип-хоп звездата NDOE и изпълнителките NIYA и Vianne. Във фокуса на SoAlive Showcase Festival участват имената на десетки групи от Балканския полуостров, които в последните години разкриват своя капацитет за постигане на
необятна международна известност. Това са бандите Pocket Palma (CRO), Hey!Douglas (TR), Oratniza (BG) и други.

Експертна комисия, формирана от продуценти, актьори, създатели и други експерти с богат опит в областта на музикалния бизнес, приготвя и осъществя изследването и селекцията на имената, които ще вземат присъединяване в събитието.

В листата попадат групи и реализатори с най-различни стилови профили – от хип-хоп и соул, през фюжън и етно, до актуалните вариации на електронната музика, която се разкроява в разнородни подстилове.

„ Да се срещнеш онлайн с представители на лейбъли като Ninja Tune, Global Records, Warner Music и други от върха на международната музика е извънредно скъп миг за всеки реализатор. Възможността да представиш своя гений и творчество онлайн пред сходни основни фигури е под наем полет към международната музикална сцена “, разяснява Рут Колева, която е уредник на SoAlive Music
Conference 2023.

„ Поканили сме за присъединяване актьори от страни, които даже не са част от Европейския съюз. Балканите са район с голям капацитет, който има
потребност от обединени старания в региона на културната дипломация, а конференцията, която организираме работи тъкмо в тази посока “, добави тя.

Концертите от SoAlive Showcase Festival са с вход свободен и начален час 20:00 ч.

Местата, на които ще се проведат, са Зала 2 на НДК, специфичната „ Сцена навън “ в подлеза на НДК Sofia Live Club и club *MIXTAPE* 5. Съвсем скоро в ще може да бъде изтеглено и безплатното мобилно проложение, основано особено за конференцията. Чрез него посетителите ще могат да получават по елементарен метод настояща информация за цялото събитие.

SoAlive Music Conference 2023 се провежда с финансовата поддръжка на Национален фонд „ Култура ”, Министерство на културата, Министерство на туризма и „ Музикаутор “.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР