Групата за управление на кризи към гръцкото правителство, която заседава

...
Групата за управление на кризи към гръцкото правителство, която заседава
Коментари Харесай

Гръцкото правителство прие мерки за осигуряване на енергийната сигурност на страната

Групата за ръководство на рецесии към гръцкото държавно управление, която заседава през вчерашния ден, е приела пет ограничения за обезпечаване на енергийната сигурност на страната при положение на ескалация на спора в Украйна и обвързваните с това вероятни проблеми с енергийните доставки от Русия, заяви телевизия Скай, представена от Българска телеграфна агенция.

Приетите ограничения на съвещанието, ръководено от министъра на енергетиката Костас Скрекас, бяха оповестени през днешния ден от представителя на държавното управление Янис Иконому. Те са следните:

- До петък операторът на националната система за природен газ ДЕСФА ще внесе в министерството на околната среда и енергетиката изследване за съотношението цена-полза за разполагането на плаващ контейнер за полутечен природен газ в терминала в Ревитуса.

- До вторник ДЕСФА ще осведоми за резултатите от консултациите с италианската компания SΝΑΜ за опциите за запазване на стратегически запаси от природен газ в подземни складове в Италия.

- Операторът ще актуализира оценките за спомагателни доставки на полутечен природен газ, в случай че възникне потребност от тях при положение на цялостно прекъсване на доставките на газ от Русия.

- Държавната газова компания ДЕПА ще следи разполагаемостта на полутечен природен газ на интернационалните пазари, с цел да обезпечи спомагателни доставки при положение на потребност.

- До вторник Държавната електрическа компания ДЕИ ще внесе годишен проект за добива на въглища за обезпечаването на безпрепятствена работа на наличните топлоелектрически централи.

" Освен това на европейско ниво се преглеждат възможни проблеми в доставките на избрани артикули, с които доста страни се доставят от Русия и от Украйна. В момента в Гърция сходни проблеми няма ", сподели Иконому.

Било е решено да се засилят инспекциите за възможни нелоялни търговски практики и случаи на далавера посредством основаване на неестествен недостиг, изключително предвид на наближаващите великденски празници.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР