Групата за търговия на дребно, която притежава емблематичния берлински универсален

...
Групата за търговия на дребно, която притежава емблематичния берлински универсален
Коментари Харесай

Най-известният универсален магазин в Германия фалира

Групата за търговия на дребно, която има емблематичния берлински повсеместен магазин KaDeWe и два други огромни първокласни немски търговски центъра, разгласи банкрут, заяви.

KaDeWe Group, част от проблематичната империя за недвижими парцели Signa, е 49,9% благосъстоятелност на Signa Retail, която сама подаде молба за неплатежоспособност предходната година. Останалите 50,1% се държат от Централната група на Тайланд.

KaDeWe Group разгласи, че " прекалено високите наеми " в Берлин, Хамбург и Мюнхен " вършат съвсем невероятно да се работи печелившо в дълготраен проект ".

" Няма подозрение, че групата може да има мощно бъдеще с естествени наеми ", добави изпълнителният шеф на KaDeWe Майкъл Петерсейм.

KaDeWe: институция в Берлин

KaDeWe, е редуциране от " Kaufhaus Des Westens ", което може да се преведе свободно като " повсеместен магазин на Запада ".

Неговият едноименен флагман в Берлин, открит на Витенбергплац през 1907 година, се трансформира в съществена туристическа дестинация в немската столица, съперничеща на Бранденбургската врата, постройката на Народното събрание на Райхстага и телевизионната кула на Александерплац. 

Молът заема комерсиална повърхност от 6000 кв. м, на които са ситуирани седем етажа. Като изключим шестият и седмият етаж, които са заети от аведения, на останалите пет етажа плюс партера са отворили порти най-разнообразни магазини. 
 Terraform Labs, която стои зад криптовалутите TerraUSD и Luna, разгласи банкрут в Съединени американски щати
Terraform Labs, която стои зад криптовалутите TerraUSD и Luna, разгласи банкрут в Съединени американски щати

Стойността на токените на крипто компанията се срина с $40 милиарда, което способства за така наречен „ крипто провал “

Групата включва още универсалния магазин Oberpollinger в Мюнхен и Alsterhaus в Хамбург.

Петерсейм означи, че и трите магазина са отбелязали високи продажби даже в сложни времена.

Ръководителят на консултантската компания за търговия на дребно BBE, Йоханес Берентцен, пресметна, че наемите за KaDeWe Group възлизат на 13% до 20% от оборота на магазина, според от местоположението.

" За мажоритарния акционер несъстоятелността може да си коства, с цел да се измъкне от скъпите контракти за наем ", сподели Берентцен. " Сигурен съм, че и трите магазина ще продължат да работят ", добави той, като акцентира, че търговията с първокласни артикули на дребно продължава да се показва добре.
 Born Winner е пред банкрут, оплака се от регулаторен произвол
Търговец на протеинови питейни заведения е пред банкрут: Оплаква се от регулаторен произвол

Компанията е принудена да унищожи стока за 5 милиона лв.

Ръководителят на Търговската асоциация Берлин-Бранденбург Нилс Буш-Петерсен също е оптимист за бъдещето на магазина.

" KaDeWe се оправя ужасно ", сподели той пред RBB. " А несъстоятелността значи изпитание да се излезе от договорни връзки, които са токсични. "
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР