Групата за натиск - бившите депутати Петър Славов, Методи Андреев

...
Групата за натиск - бившите депутати Петър Славов, Методи Андреев
Коментари Харесай

Трима бивши депутати искат смяна на стария герб на сградата на бившия Партиен дом

" Групата за напън " - някогашните депутати Петър Славов, Методи Андреев и Мартин Димитров оферират на ръководителя на Народното събрание Цвета Караянчева да се смени остарелия герб на постройката на някогашния Партиен дом, където се чака да бъде новият дом на депутатите. Това стана ясно от тяхно известие във " фейсбук ".

Те напомнят, че ремонтът на постройката на някогашния Партиен дом тече към този момент няколко години и се чака в края на 2020 година депутатите дефинитивно към този момент да се пренесат там. По думите им ремонтът възлиза на над 40 млн. лева

На остарелия герб са изобразени сърп и чук и отчупена петолъчка. Депутатите оферират на тяхно място да се постави настоящия Държавен герб на Република България.
 Снимка 461435
Източник:

Те показват още, че комунистическият режим е разгласен за незаконен със закон от 2000 година, а самата Българска комунистическа партия - за незаконна организация , чиято идеология е била ориентирана към потъпкване на съществени човешки права.

Славов, Димитров и Андреев припомнят още, че според Закона за държавния герб и актовете по използването му, идентификацията на постройките на държавната администрация става посредством разполагането на националните знаци - знаме и герб на Република България , което постанова на мястото на остарелия комунистически знак да бъде подложен настоящият държавен герб настраната.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР