Групата съветници в Столичния общински съвет от ПП-ДБ-СС излязоха с

...
Групата съветници в Столичния общински съвет от ПП-ДБ-СС излязоха с
Коментари Харесай

Общинските съветници от ПП-ДБ-СС в столицата искат кметът Терзиев да забрани честването на руския Ден на защитниците на отечеството

Групата съветници в Столичния общински съвет от ПП-ДБ-СС излязоха с декларация, с която  кметът Терзиев да забрани честването на съветския Ден на бранителите на отечеството
 
Ето и текста на декларацията: 
Нашата политическа декларация е израз на респект и взаимност с битката на Алексей Навални, който беше показно погубен от режима на Путин. А образецът на неговата неотстъпчивост стана по-силен от всеки път.
Същевременно, разбираме, че тъкмо през днешния ден в София ще празнуват убийците му - представителите на този режим, който избива най-смелите си синове, избива украинския народ и нашите сънародници там, режим, който разгласи България за неприятелска страна, а самият той е разгласен от Европейския парламент за терористичен. Обръщаме се към кмета на София с апел да употребявате своите пълномощия по член 12, алинея 2 от Закона за събранията, митингите и манифестациите и да наложи възбрана за осъществяване на този успех на гибелта, наименуван честване на " Деня на бранителите на отечеството " или ден на Съветската войска.
Тъй като този акт е ориентиран към принудително изменение на конституционно открития ред и против териториалната целокупност на нашата натовска и европейска страна
Сред мрака на тоталитарните режими от време на време блесва краткотрайна, ослепителна искра на смелост и достолепие - искра толкоз озаряваща, че няма по какъв начин да бъде подмината и невидяна от целия свят. Такава искра е Алексей Навални.
Убийството на Навални е черен ден за демокрацията, тъй като всички загубихме един от най-смелите и достойните ѝ модерни бранители, само че най-черен е той за самата Русия, която изгуби безрезервен и самоуверен родолюбец, който обичаше същински своя народ.
Той искаше Русия, такава каквато всички ние я желаеме – демократична, свободна, мирна и невойнстваща страна. Затова и режимът на Путин го умъртви.
Преди това той умъртви Анна Политковская, Борис Немцов, Сергей Магнитски и хиляди дръзнали да показват свободна от властта позиция, или просто станали " неуместни ". Днес свободните хора по целия свят се прекланят пред Навални и гледат с яд и пренебрежение към Кремъл и тази Русия, която атакува самостоятелна Украйна и с години убива деца, дами и цивилни жители без да признава интернационалните контракти. Тя убива и унижава и своите синове и техните фамилии и ги праща за пушечно месо поради имперските си ползи.
Ние не можем да останем безразлични към съзнателната всеотдайност на Алексей Навални, която е следващото, само че най-ярко изобличение на режима и слабостта на Путин - ръководещ с принуждение, издевателства, убийства и боязън.
 
 Паметник на руския войник - костница, градина Паметник на руския войник - костница, градина " Черни връх ", ж.к. " Лозенец " Източник: Zonanews
Ние, представителите на жителите на София, сме длъжни да застанем на страната на демократичния свят, в който животът и човешките права са най-висша полезност. Да продължим да поддържаме с всички вероятни средства украинския народ, който пази безусловно и нашата самостоятелност и право на самоопределяне. Длъжни сме да помогнем и Русия да тръгне по пътя на свободата и да се възстановят мирът и благоденствието на Европа.
Това ликвидиране ни визира и ангажира персонално. То демонстративно демонстрира, че Путин ще настава до такава степен, докъдето цивилизацията отстъпва. Не би трябвало в нито един миг да забравяме, че най-питателната храна за злото е страхът и бездействието. Не би трябвало да забравяме, че хиляди политически преследвани, споделили и дума против режима са в пандизите и лагерите в Русия и над тях тегне същата опасност.
България е една от страните най-обилно " обгрижвана от Руската пета колона, чиито пипала са плъзнали във всички сфери на нашия публичен и политически живот. Жалоните на зависимостта преобладават в нашата европейска столица до степен, че една от най-централните улици носи името на виновния за убийството на нашия най-ярък герой за национална самостоятелност - Васил Левски.
Ние, столичните общински съветници, сме длъжни уверено и целеустремено да покажем, че заставаме на страната на Доброто – нашият избор е свободата и мира, и желаеме същото за ползващата българската писменост Русия.
Поклон пред Алексей Навални!
Памет за смелостта и съпротивата му!
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР