Групата съветници от ГЕРБ в ОбС - Бобов дол настояват

...
Групата съветници от ГЕРБ в ОбС - Бобов дол настояват
Коментари Харесай

Съветниците от ГЕРБ - Бобов дол настояват за извънредна сесия, заради новата цена на водата и проблемите с водоснабдяването по селата

Групата съветници от ГЕРБ в Общински съвет - Бобов дол упорстват за привикване на изключителна сесия, поради жизненоважни казуса, касаещи жителите на миньорската община. Юлиан Божанов, Росица Борисова и Мая Спасова сигнализират за идния скок в цената на питейната вода, както и за заплаха от проблеми с водоснабдяването по селата. Предложението да се свика изключителна сесия те ще създадат на идното този петък постоянно съвещание. В позицията си тримата съветници показват: “В никакъв случай не желаем да всяваме суматоха и ненужно терзание в хората. Има обаче доста неясноти, за които желаеме отговори. Настояваме да не се замита казусът, тъй като достъпът до качествена питейна вода е право на всеки един. Считаме за належащо да осведомяваме обществеността за идното нарастване на цената на питейната вода, както и за заплаха от спиране на питеен тръбопровод.

Във връзка с към този момент признатия Бизнес проект на ВиК оператора „ Кюстендилска вода “ за развиване активността на сдружението, считано от 2024 година, цената на питейната вода за популацията на община Бобов дол става 3.65 лева Заложената реорганизация в Бизнес проекта на в този момент съществуващия довеждащ тръбопровод до Големо село, Мало село, Долистово и Шатрово поражда терзания, че няма да бъде осъществена, защото, и без друго дребният дебит на вода може да бъде отклонен за потребностите на новостроящия се затвор в с. Самораново и други насели места. Обезпокоителен е и отводът от желанието за създаване на нов довеждащ гравитачен тръбопровод от долния изравнител на Водноелектрическа централа - Самораново на стойност 35 млн. лева, който да задоволи напълно потребностите от питейна вода за цялата община. ”

Божанов, Спасова и Борисова упорстват за изнесена изключителна сесия на Общинския съвет в едно от селата, които вероятно могат да бъдат наранени от водна рецесия до края на месец юни 2023 година На изнесената сесия ще бъдат поканени за присъединяване представители на Министерство на регионалното развитие, Министерство на околната среда и водите, КЕВР, народните представители от Кюстендилска оласт и шефът на „ Кюстендилска вода “ ЕООД.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР