Групата преминава към нов модел на бизнес развитие, основан на

...
Групата преминава към нов модел на бизнес развитие, основан на
Коментари Харесай

AXA Group се отказва от нови придобивания ще развива 16 ключови пазара

Групата минава към нов модел на бизнес развиване, учреден на география на бизнеса

Френската застрахователна група AXA преразглежда тактиката си за нови придобивания и ще се концентрира върху 16 основни застрахователни пазара. Групата преглежда опцията да продаде някои свои активи на пазари, където няма мощни позиции. " Целта ни е да се съсредоточим върху по-малко страни, където имаме мащаби и капацитет за развиване ", уточни изпълнителният шеф на компанията Томас Буберл.

Пазарите, върху които се концентрира групата, са: Германия, Франция, Белгия, Италия и Съединени американски щати, както и 6 страни с интензивно разрастващ се пазар, които образуват сумарно съвсем 90% от облагата — Бразилия, Китай, Индонезия, Мексико, Филипините и Тайланд.

Застрахователят възнамерява да заделя 20% (200 млн. евро) от своя годишен бюджет за сливания и придобивания в размер на 1 милиарда евро за нововъведения.

Предстои да бъде направена проверка на непечелившите активи на 26 пазара. Според основния финансов шеф на групата – Джералд Харлин, това не значи, че активността в тези страни, измежду които Алжир, Колумбия, Турция и Русия, ще бъде прекъсната. " Планираме да усъвършенстваме работата на непечелившите пазари. Някои застрахователи ще бъдат продадени, а други – преструктурирани. "

Философията на френската група е да премине към нов модел на бизнес развиване, учреден на география на бизнеса, а не на бизнес единици.
Източник: insmarket.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР