Групата Пинк флойд е композирала нова песен, което се случва

...
Групата Пинк флойд е композирала нова песен, което се случва
Коментари Харесай

28 години по-късно: Pink Floyd с нова песен в подкрепа на Украйна

Групата " Пинк флойд " е композирала нова ария, което се случва за първи път от 1994 година насам, предадоха международните организации.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 3942
Парчето е в поддръжка на украинския народ и премиерата му е тази нощ, предадоха международните организации. Песента е озаглавена  " Hey, Hey, Rise Up! "  и ще послужи за набиране на средства за филантропични дела в поддръжка на украинския народ. 

Песента е била записана предходната седмица и в нея групата сплотява сили с ранен украински реализатор. Андрий Хливнюк е член на украинската група " Бумбокс ".

Тя е имала турне в Съединени американски щати, само че Хливнюк  я изоставил и се върнал в Украйна, с цел да се причисли към украинските сили за териториална отбрана.

Преди да бъде ранен от шрапнел от снаряд, Хливнюк се появява във видео, качено в Инстаграм, в което той пее самичък посред площад на опустелия  Киев, в който поради войната в Украйна, няма към този момент авто трафик.

Този клип точно видели членовете на " Пинк флойд " и употребявали гласа на артиста за песента си. Те се свързали с Андрий по времето, когато той бил в болница в украинската столица, споделя китаристът на бандата Дейвид Гилмор. По телефона той изсвирил на Андрий малко от новото парче и Андрий дал благословията си за него.

" И двамата се надяваме да създадем нещо дружно и онлайн в близко бъдеще ", съобщи Гилмор.

Той описа, че има украинска снаха и внуци и че е ядосан от нашествието на Русия в Украйна.

" Подобно на доста други хора ние почувствахме яд и отвращение пред този неподобаващ акт, който съставлява нахлуването в една самостоятелна демократична и мирна страна и избиването на нейния народ от една от най-големите сили в света ", се споделя в изказване на Гилмор.

" Видях Андрий в Инстаграм в това видео, снимано на площад на Киев, където той пееше в тишината на един град без улично придвижване и най-малкия звук поради войната. Това беше един доста мощен миг, който породи у мен желанието да го вложа в музика ", добавя той.

Клипът към парчето показва слънчоглед, един от знаците на Украйна и се въодушевява от видео, завъртяло се в обществените мрежи. В него украинка наскърбява съветски военни, като им споделя: " Вземете тези семена и ги сложете в джобовете си. Така, когато умрете и ви заровят тук, от тях ще поникнат слънчогледи ".

" Путин би трябвало да си отиде ", беше написал в Туитър Гилмор още при започване на съветската инвазия в Украйна. А цялата музика на " Пинк флойд " и соловите изяви на Гилмор бяха изтеглени от съветските и беларуските стрийминг уеб сайтове в символ на митинг и наказание на съветската инвазия в Украйна.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР