Групата общински съветници на ПП в Столичния общински съвет и

...
Групата общински съветници на ПП в Столичния общински съвет и
Коментари Харесай

Три формации и столичният кмет поискаха оставката на общинския съветник, избягал от катастрофа в София

Групата общински съветници на Политическа партия в Столичния общински съвет и Изпълнителния съвет правят оценка държанието на сътрудника Благовест Георгиев като неприемливо, рисково за близките и нарушаващо освен законите и разпоредбите, само че и публичния морал. Ще приемем без съмнение оставката му  от позицията общински консултант.

Това се показва в позиция на партията във връзка случая, при който общинският консултант и член на Комисията по сигурност на придвижването избяга от злополука, провокирана от него и отхвърли тест с дрегер.

Инцидентът се е случил в петък вечер. На ул. „ Драган Цанков ” и „ Кирил Видински ” са се блъснали две коли, като виновният водач е опитал да напусне мястото на злополуката, само че е спрян на няколко пресечки от случая, съобщи. Видимо е бил използвал алкохол, само че е отказал тест за алкохол и наркотични субстанции.

Столичният кмет Васил Терзиев също изиска оставката на Георгиев.

" Правилата и законите би трябвало да важат еднообразно за всички. Поведението на Благовест Георгиев, общински консултант от групата на ПП-ДБ-СС, е неприемливо и несъвместимо с нашите полезности и правила, и в цялостно несъгласие с поетия от нас ангажимент за сигурност и сигурност в нашия град. Отговорното държание изисква едно - оставка ", означи той.



На собствен ред и ръководителят на групата на ПП-ДБ-СС Борис Бонев се причисли към недоволството на Терзиев.  

" Позицията на " Спаси София'' е безапелационна - Благовест Георгиев, общински консултант, излъчен от квотата на 'Продължаваме Промяната ", би трябвало неотложно да подаде оставка и да напусне СОС. След това да понесе всички законови последици за безусловно неприемливото и рисково държание да кара, откакто е използвал алкохол. Извинявам се и ме е позор, че като ръководител на общата група на ПП-ДБ и " Спаси София ", се постанова да пиша сходни изявления. Независимо дали си на обществена позиция или не, никой няма право да заплашва живота и здравето на другите, поради безразсъдното си държание ", акцентира той.



" Групата на ГЕРБ-СДС в Столичния общински съвет изрично осъжда постъпката на общинския консултант и член на Комисията по превоз и пътна сигурност Благовест Георгиев.

" След като блъска кола и бяга от местопроизшествието, той отхвърля да бъде тестван за алкохол и опиати и бива арестуван.

Подобно държание от страна на който и да е, е освен рисково за живота и здравето на жителите на София, само че и демонстрира липса на каквото и да е възприятие за отговорност.

Публичните персони и изключително представителите на политически партии са длъжни да бъдат образец за високи морални и човешки качества. Според обществени данни това не е първият случай, в който Георгиев е заловен с алкохол в кръвта зад кормилото. Абсолютно неприемливо е представител на ръководещата партия в София да се държи като рецидивист на пътя и държанието му да бъде оставено без последици! Още повече, в случай че се окаже истина, че въпросният е заплашвал органите на реда с това, че е общински консултант от “Продължаваме смяната ”.

Настояваме Благовест Георгиев неотложно да напусне Столичния общински съвет и да понесе своята отговорност за случилото се пред закона.

Ето какво гласи и публикацията на Благовест Георгиев в формалната му страница във Фейсбук:

" Инцидентите по софийските улици стават все по-чести и по-чудовищни. Нещастните случаи зачестяват, броят на жертвите нараства, животът за цели фамилии се трансформира в покруса. Като претендент за общински консултант, една от главните ми задания ще бъде възстановяване на сигурността... "

Край на цитата, явно и на цената на предизборните обещания на съветника от ПП-ДБ-СС ", пишат още от групата на ГЕРБ-СДС в СОС.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР