Групата на седемте отправи най-силното си послание към Китай през

...
Групата на седемте отправи най-силното си послание към Китай през
Коментари Харесай

Анализатор: Изолирането на Китай е невъзможно и опасно

Групата на седемте насочи най-силното си обръщение към Китай през уикенда, само че анализатор предизвести, че изолирането на Пекин е „ невероятно “ и „ рисково “, написа Си Ен Би Си.

Страните от Г-7 се споразумяха на среща на върха в Хирошима, Япония, да „ понижат рисковете “ и да диверсифицират веригите си за доставки надалеч от Китай, на фона на изказванията, че Пекин прибягва до икономическа насила. Сред западните народи нараства осъзнаването, че техните стопански системи разчитат в прекомерно огромна степен на Китай. Пандемията от ковид хвърли светлина върху сериозните вериги за доставки, само че продължаващата война в Украйна в допълнение изостри потребностите от диверсификация.

В взаимно изказване след срещата на върха Г-7 съобщи: „ Нашите политически подходи не са предопределени да навредят на Китай, нито пък се стремим да осуетим икономическия напредък и развиване на Китай.... В същото време ние признаваме, че икономическата резистентност изисква понижаване на риска и диверсификация “.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР