Групата на седемте най-богати държави подкрепи днес глобален инфраструктурен план

...
Групата на седемте най-богати държави подкрепи днес глобален инфраструктурен план
Коментари Харесай

Сблъсък: Г-7 изсипва рекордите 40 трилиона долара за инфраструктура в бедните страни в противовес на Китай

Групата на седемте най-богати страни поддържа през днешния ден световен инфраструктурен проект за по-бедните страни, който е опция на китайската самодейност " Един пояс, веднъж ", възлизаща на трилиони долари, съобщи ДПА.

Американски представители оповестиха проекта през днешния ден в коридорите на тридневната среща на върха на Г-7 в британското крайбрежно населено място Карбис бай. Според тях задачата е да се обезпечат към 40 трилиона $, с цел да може бедните и разрастващите се страни да настигнат богатите в региона на инфраструктурата.

" Днес (в събота, б. р.) президентът Джо Байдън се срещна с водачите от Г-7, с цел да разиска стратегическата конкуренция с Китай и ангажирането с съответни дейности в помощ на. големите инфраструктурни потребности на страните с невисок и междинен приход ", сподели Белият дом, представен от Ройтерс. Надеждите са, че проектът, наименуван " Да построим още веднъж по-добър свят " (Build Back Better World), ще обезпечи транспарантно инфрактруктурно партньорство, което да помогне до 2035 година да се съберат нужните към 40 трлн. $, с цел да могат разрастващите се страни да се изравнят с останалите.

Очаква се планът да помогне на тези страни, били те в Латинска Америка, Африка или Азия, да се възстановят след пандемията, като се концентрира върху климата, опазването на здравето, цифровизацията и битката за неравенството, съобщи Белият дом в официално съобщение, представено от Франс прес.

Американското държавно управление счита, че могат да бъдат обезпечени стотици милиарди долари с помощта на частния бранш.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР