Групата на ЕНП изпрати спешна мисия за установяване на фактите

...
Групата на ЕНП изпрати спешна мисия за установяване на фактите
Коментари Харесай

Относно ареста на Борисов, групата на ЕНП изпрати спешна мисия в София за установяване на фактите

Групата на ЕНП изпрати незабавна задача за определяне на обстоятелствата в София единствено няколко дни след задържането на някогашния министър-председател на България и водач на партия ГЕРБ Бойко Борисов. Борисов, дружно с някогашния министър на финансите Владислав Горанов и пресаташето на партията Севделина Арнаудова, бяха арестувани през нощта на 17 март и освободени без да им бъдат повдигнати обвинявания по-малко от 24 часа по-късно.

Председателят на Групата на ЕНП в Екологичен потенциал Манфред Вебер назначи Моника Холмайер, ръководител на Комисията по бюджетен надзор на Екологичен потенциал, и Джерон Ленерс, представител на Групата на ЕНП в Комисията по цивилен свободи, правораздаване и вътрешни работи на Екологичен потенциал, да вземат участие в задачата в България.

Двамата евродепутати желаеха срещи с ангажираните страни, межди които с българския министър-председател, министъра на вътрешните работи и кабинета на основния прокурор на България.

Комисията за бюджетен надзор дава отговор за бюджетния надзор във всички институции и всички финансови средства на Европейския съюз, в това число механизма за условности, обвързван с върховенството на закона. Комисията по цивилен свободи, правораздаване и вътрешни работи е способена за вътрешната сигурност, както и също за върховенството на закона.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР