Групата KillNet се контролира от руските служби, добави тойХакерската атака,

...
Групата KillNet се контролира от руските служби, добави тойХакерската атака,
Коментари Харесай

Явор Колев: Хакерската атака срещу български институции не беше успешна

Групата „ KillNet ” се управлява от съветските служби, добави той

Хакерската офанзива, осъществена в събота против български институции, не беше сполучлива. Това разяснява в студиото на „ Събуди се ” някогашният началник на „ Киберсигурност ” в ГДБОП Явор Колев. По думите му главната концепция на офанзивата е да компрометира съответната институция, че не се грижи задоволително добре за цифровия си облик, съобщи NOVA.

„ KillNet работи от началото на войната на Русия против Украйна. И е атакувала над 50 страни, членки на НАТО и обекти от голяма важност. Нейните офанзиви имат повече агитационен резултат. Дойде ред и на България, само че са атакувани и страни от Европейски Съюз. Вероятно една от аргументите е по-голямата интензивност в българския политически живот ”, добави той.

Колев посочи, че „ KillNet ” е поела отговорност за офанзива към уеб страниците на щатски летища, а преди този момент са атакували американска оръжейна компания. „ Познавайки работата на Федералното бюро за следствие, съм сигурен, че тази група е известна на американските служби до последния ѝ член. Очаквам в къси периоди да бъдат арестувани, когато са отвън Русия ”, уточни той.

Това, по думите му, е хакерска група, която се управлява от съветските служби. „ В една тоталитарна страна няма по какъв начин една такава група да не бъде следена. Ако тя е независима, на петата минута ще бъдат пред вратите им. Ясно е, че дилемите ѝ се слагат. А и самата реторика е присъща на режима в Кремъл. Няма подозрение, че са покровителствани и направлявани от службите на Русия ”, акцентира Колев.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР