Групата е идеален пример за безхаберието на институциите. Това каза

...
Групата е идеален пример за безхаберието на институциите. Това каза
Коментари Харесай

Емануил Йорданов: Групата на Митьо Очите е идеален пример за безхаберието на институциите

Групата е съвършен образец за безхаберието на институциите. Това сподели някогашният вътрешен министър Емануил Йорданов, разяснявайки обезвредената незаконна група в Бургаско, за чийто началник проверяващите сочат задържания в Истанбул Димитър Желязков – Митьо Очите.
" Сега я разрушават за повторно. Нека си напомним, че Митьо Очите подписа съглашение с прокуратурата преди години за изтърпяване на наказване „ отнемане от независимост “. Мисля, че беше в размер на 4 години. Тогава се разясняваше по какъв начин вместо да е в пандиза, той е на плажа. Не зная по кое време тъкмо се води напускането му от пандиза, само че явно по-късно активността му не е била следена ", добави Йордано за БГНЕС.
Според него, след излизането от пандиза на Димитър Желязков, той е трябвало да бъде следен напълно от близко от органите на реда поради богатата си престъпна биография. " Да не се позволява активността на групата да се разрасне дотам, до каквато се твърди сега ", аргументира се Емануил Йорданов.
Той разяснява и присъединяване в групата на общинския консултант от Бургас Бенчо Бенчев. „ Той спада към една категория хора, които сме виждали и предходни години. Едри предприемачи, които поддържат контакти с представители на всички партии и имат съществени връзки с тях. В един миг вземат решение, че би трябвало и директно да се занимават с политическа активност, без значение от това на какво равнище – локална власт или парламент. Това е явлението " полубизнесмен – полуполитик ", който няма някаква ярка политическа декорация. Човекът се води от Българска социалистическа партия, само че в това време хвали без ограничавания Бойко Борисов ", акцентира някогашният вътрешен министър.
Според Емануил Йорданов арестуваният в Истанбул Димитър Желязков – Митьо Очите е по-добре самичък да изиска да бъде върнат в България, с цел да се изправи пред органите на правораздаването. „ Ако му бях юрист, щях да му препоръчам да изиска да бъде върнат в България, тъй като по този начин и по този начин ще го върнат. Няма смисъл да губи време в Турция, а допускам, че изискванията при нас са по-добри “, добави още той.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР