Групата Алмекс, която е собственост на Динара и Тимур Кулибаеви,

...
Групата Алмекс, която е собственост на Динара и Тимур Кулибаеви,
Коментари Харесай

Дъщерята на Назарбаев може да продадe дела си в Народната банка на Казахстан

Групата " Алмекс ", която е благосъстоятелност на Динара и Тимур Кулибаеви, дъщерята и зетят на първия президент на Казахстан, обмисля да продаде миноритарен дял в Народната банка, най-голямата банка в Казахстан, заяви " Интерфакс ", базирайки се на източници, осведомени със обстановката.

Според организация " Блумбърг " " Алмекс ", която управлява 69,5% от " Народната банка ", обмисля да понижи каузи си, като форсира подаването на предложения от евентуални вложители. Компанията не е показала ясни условия на договорката , а детайлностите за продажбата могат да се трансформират според от пазарните условия.
 Президентът на Казахстан Нурсултан Назарбаев хвърли оставка
Президентът на Казахстан Нурсултан Назарбаев хвърли оставка

След към 29 години на поста

От пресслужбата на " Алмекс " оповестиха за " Интерфакс ", че във връзка с " Народната банка " групата последователно се насочва към увеличение на свободно търгуваните акции и е постоянно отворена за оферти за придобиване на миноритарни дялове в кредитната институция. Ключовият фактор за " Алмекс " в това отношение е " да усили ликвидността на акциите и да разшири кръга на акционерите, като в същото време резервира контролния пакет, т.е. най-малко 51% от акциите ".

Още през 2019 година групата разгласи, че след многочислени апели от интернационалната инвеститорска общественост " Алмекс " е подготвена да обмисли разновидности за увеличение на ликвидността на акциите на " Народната банка ", като в същото време резервира контролния си пакет.

" Като цяло частичната продажба на акции - това е по-скоро открита интернационална и казахстанска процедура за скъпи бумаги на емитенти, които се търгуват на интернационалните фондови тържища.
 Столицата на Казахстан още веднъж е преименувана на Астана
Столицата на Казахстан още веднъж е преименувана на Астана

Знакова смяна

Много е значимо да се означи, че всички разновидности ще бъдат прегледани, като се вземе поради удобната пазарна обстановка. Ние, като главен акционер, сме заинтригувани от повишение на ликвидността на акциите и капитализацията на " Народната банка " ", - обобщават от " Алмекс ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР