Групама Животозастраховане“ ЕАД, българско дъщерно дружество на френската банково-застрахователна група

...
Групама Животозастраховане“ ЕАД, българско дъщерно дружество на френската банково-застрахователна група
Коментари Харесай

„Групама Животозастраховане“ придоби „Експрес Животозастраховане“

„ Групама Животозастраховане “ ЕАД, българско дъщерно сдружение на френската банково-застрахователна група Groupama Assurances Mutuelles разгласи през днешния ден приключването на  финансовата договорка по придобиването на 100% акционерно присъединяване в животозастрахователнo сдружение „ Експрес Животозастраховане “ от „ Банка ДСК “ ЕАД и „ Експресбанк “ ЕАД, български сдружения на ОTP Bank Plc., откакто бяха получени всички нужни позволения от страна на регулаторите.

Процесът по интеграция на „ Експрес Животозастраховане “ се чака да завърши през 2020 година Дотогава сдружението ще продължи да прави своята нормална оперативна активност под името и комерсиалната марка  „ Групама Животозастраховане Експрес “ ЕАД.

Със договорката се чака френският осигурител Групама да удвои пазарния си дял в България и да доближи позиция №3 в сегмента на застраховките за кредитополучатели с пазарен дял от 21% и позиция №5 в сегмент „ Злополука “ с пазарен дял от 9 %.

„ Ние сме доста удовлетворени от тази договорка, която е част от дълготрайното ни партньорство с Банка OTП в Централна и Източна Европа. Придобиването на „ Експрес Животозастраховане “ ще даде опция на дъщерното ни сдружение „ Групама Животозастраховане “ да затвърди позициите си на българския осигурителен пазар, който предлага забележителен капацитет за напредък. ", разяснява Оливие Пекьо, шеф интернационалните филиали в Групама Груп.

„ Придобиването на „ Експрес Животозастраховане “  е важен миг за Групама в България. Възнамеряваме да се превърнем в основен застраховател  на пазара посредством обслужване на клиентите на „ Банка ДСК “, „ ОТП Лизинг “ и посредством нашата мрежа от брокери, което от своя страна ще способства за позитивното развиване на застрахователната промишленост в страната. От оперативна позиция нашата цел е да осигурим постоянен и равномерен развой на интеграция, тъй че нашите клиенти да продължат да получават същото високо равнище на обслужване и още по-богато портфолио от застрахователни решения “, съобщи Селин Болар, изпълнителен шеф на Групама в България.

 

 

 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР