Група във Фейсбук събира пловдивчани, които да заведат колективен иск

...
Група във Фейсбук събира пловдивчани, които да заведат колективен иск
Коментари Харесай

Десетки пловдивчани завеждат иск срещу Общината за незабавен ремонт на Рогошко шосе

Група във Facebook събира пловдивчани, които да заведат групов иск против Общината поради положението на Рогошко шосе. До момента над 170 души от групата в обществената мрежа са декларирали предпочитание да се включат в желае, като той е за неотложен ремонт на входно-изходната артерия.

„ След Нова година имам среща с юрист, ще приготвя иск против Общината. Ще съдим Общината и в даден период, в случай че не се извърши ремонт е длъжна да ни изплати обезщетение! Затова колкото повече хора се съберем, толкоз по- огромно ще е, тогава има късмет да решат да оправят пътя, а не да плащат”, написа Радост Димитров. Под поста й следват десетки мнения, че би трябвало да се вземат радикални ограничения,за да може градските управляващи да извърнат внимание на казуса, който се неглижира от години.

Има оферти и за митинги със затваряне на пътя или непосредствено пред постройката на Общината.

„ В знак на митинг да определим един ден вседмицата, през който да вървим пред Общината и да оставяме начело всички разрушени шарнири, накрайници, носачи, гуми, джанти и тн”, предлага Димитър Дойчинов.

Почти няма есен или зима, в която TrafficNews да не пуска репортаж с покъртителното положение на пътя и редица коли, разрушени от дупките. Обичайно по-късно дупките се запълват, само че скоро отново се отварят.

През есента зам.-кметът по строителството Пламен Райчев съобщи, че ще предложи в Капиталовата стратегия да се заложат средства за цялостната реорганизация. Проектът е подготвен още от 2016 година, като с новите КСС-та, ще се нужни над 10 млн. лв.. В това число влизат и правите към огромните предприятия.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР