Група учени от Япония откри нов вирус, който много наподобява

...
Група учени от Япония откри нов вирус, който много наподобява
Коментари Харесай

В Япония откриха вирус, тревожно сходен с COVID-19

Група учени от Япония откри нов вирус, който доста прилича варианта, пораждащ COVID-19. Все отново учените успокояват, че този вирус не се предава по хората.

Местни медии осведомят, че откриватели от университета в Токио са разкрили новия вирус в екскрементите на прилепи, които населяват другите пещери в Страната на изгряващото слънце.

След задълбочено изследване учените открили, че става въпрос за вирус, който е доста подобен с SARS-CoV-2 поради варианта, който носи и самия ковид. Нещо повече – 81,5% от състава му съответствува с вируса от Ухан.

За благополучие учените споделят мнението, че новият вирус може да се предава само сред животните, заради което не съставлява заплаха за индивида, макар че проучванията не престават и в този миг, с цел да се удостовери тезата им с безспорна сигурност.

Нашите проучвания върху новия вирус ще продължат. Разбираме каква е обстановката, заради което действаме много по-бързо от нормалното, разяснява пред японските медии проф. Шин Мураками от университета в Токио.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР