Група учени от новозеландския университет в Отаго проведе широкомащабно проучване

...
Група учени от новозеландския университет в Отаго проведе широкомащабно проучване
Коментари Харесай

Неси съществува? Учени оповестиха резултати от изследване на езерото Лох Нес

Група учени от новозеландския университет в Отаго организира широкомащабно изследване на известното шотландско езеро Лох Нес, с цел да разкрие истината за съществуването на страшилище в него или да разсее мита за Неси.



Екипът, управителен от професор Нийл Гомел, употребява най-модерното съоръжение и най-новите технологии за идентифициране на животни по следи от ДНК, които оставят във водата под формата на дребни останки от кожа, изпражнения, люспи, кожа, урина и така нататък След като събра многочислени проби, всичко това „ богатство” беше подложено на най-внимателна обработка и разбор.

Това споделя самият професор Нийл Гомел: Работата беше колосална, изключително откакто се оказа, че каталогизирането на необятен набор от бактерии и микроорганизми лиши доста повече време, в сравнение с смятахме в началото. Дори и в този момент е прекомерно рано да се приказва за дефинитивни изводи, само че към този момент мога да заявя, че митът за Неси евентуално ще продължи да живее.

В същото време, както публицистите обясняват от думите на други учени от този екип, към момента не е известно тъкмо какво тъкмо значи изказването на професора: дали има поради същински палеозозавър, някак чудно оживял или от време на време появяващ се в езерото, да речем, от успореден свят, дали това е неповторимо, въпреки и действително, езерно страшилище, или пък сом или есетра с извънредно огромен размер.

Превод: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР