Група студенти от 4 курс на Русенски университет „Ангел Кънчев“

...
Група студенти от 4 курс на Русенски университет „Ангел Кънчев“
Коментари Харесай

Студенти от Русенски университет посетиха подстанция Център в града


Група студенти от 4 курс на Русенски университет „ Ангел Кънчев “ дружно със своя теоретичен началник още веднъж бяха посетители в подстанция Русе - Център в дунавския град. По време на визитата бъдещите енергетици се срещнаха със характерната 110 киловолтова уредба – с шинна система и комутационни уреди, опериращи в елегазова среда, което разграничава подстанцията от други подстанции, благосъстоятелност на ЕРП Север. Бяха им показани особеностите на основното за град Русе оборудване. Тъй като е ситуирана в централната градска част, подстанция Русе - Център е с компактни размери, а в същото време зарежда с електрическа енергия повече от 15 000 компании и семейства.

През последните няколко години електроразпределителната компания е вложила средства на стойност над 200 000 лв. за модернизиране и поддръжка на русенската подстанция.

На четвъртокурсниците бяха демонстрирани обновените релейни отбрани и вторичната комутация от най-съвременен вид, а визитата приключи в командната зала на подстанцията, където студентите разгледаха релейни и командни табла, посредством които се реализира отбрана, надзор и ръководство върху положението и работата на модулите в подстанцията.

След обиколката в подстанция Русе - Център в града гостите показаха задоволство и признателност към екипа на електроразпределителното сдружение за предоставената опция да се срещнат в действителни условия с оборудването и метода на работа на характерното оборудване. Така след осъщественото по-рано през годината посещаване на Диспечерския център на ЕРП Север в Русе се съблюдава традицията компанията да посреща бъдещи енергетици в свои обекти и да среща младежите с особеностите на работата в тях.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР