Група съветници от Патриотите-ВМРО“ в ОбС – Русе откликна веднага

...
Група съветници от Патриотите-ВМРО“ в ОбС – Русе откликна веднага
Коментари Харесай

Съветниците от ВМРО в Русе направиха лично дарение за изучаващите български език украински бежанки

Група съветници от „ Патриотите-ВМРО “ в Общински съвет – Русе откликна незабавно на нуждата от закупуване на тетрадки за украинските бежанки, показали интерес към курса за проучване на български език, провеждан в Регионална библиотека „ Любен Каравелов “ – Русе. Курсът започва във вторник, 15 март, съвсем незабавно след обявата за организирането му, и се води от доброволки, експерти по съветски език. Още на идващия ден групата съветници събра персонални средства и в четвъртък, 17 март, участничките в курса получиха подобаващите тетрадки и писмени такъми за старта на образованието си.

Дарението бе предадено от координатора на Вътрешна македонска революционна организация и най-млад общински консултант Траян Тотев на шефа на библиотеката Теодора Евтимова. Той акцентира, че това е импровизиран акт към тези, които са избрали да се приютят от войната точно в Русе и с почитание към желанието им да учат български език и се срещнат с нашата просвета и духовно завещание.

Поради сериозния интерес от страна на открилите се в Русе украински майки и децата им към опцията да посещават безплатния курс явилите се на третото занимание бяха с 10 души повече. Което подсказа на уредниците, че ще се наложи да бъде образувана и втора група обучавани. Занятията на към този момент стартиралата група възрастни се организират вторник, сряда и четвъртък от 11.00 до 12.30 часа, а втората група ще се занимава в същите дни в следобедните часове. Докато техните майки и по-големите им братя и сестри овладяват българската лексика, дребните украинчета имат занимания в детския ъгъл под управлението на рускоговорящ начален преподавател.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР