Група с мигранти се е опитала да премине през границата,

...
Група с мигранти се е опитала да премине през границата,
Коментари Харесай

Демерджиев: Ситуацията на границата ескалира, ще отговорим на агресията

Група с мигранти се е пробвала да премине през границата, по този начин се е стигнало до нещастието със умрял служител на реда тази нощ край Елхово. Той е видял прорез на оградата и е слязъл от автомобила си да ревизира, споделя основният секретар на Министерство на вътрешните работи Петър Тодоров
Прочетете още
„ Слизайки от колата, нашия чиновник светнал с фенер в срез на оградата, последва изстрел от страна на Турция и той е бил съдбовен за младия мъж. Военният чиновник съумява да се прикрие зад колата, стартира пукотевица и по него, създадени са 10-15 изстрела, за благополучие той остава незасегнат. Стрелците бягат към Турция, като е направена организация и към този момент се търсят. Ние ще вземем всички нужни ограничения по сигурността на нашите отряди. Разпоредил съм да има дълго оръжие във всяка група. Трябва да има и законодателни промени, защото от по-голямата част от присъдите за каналджийство за условни и това поражда едно възприятие за безотговорност ”, съобщи още Тодоров.

Вътрешният министър Иван Демерджиев разяснява също, че отрядите ще бъдат снабдени с оръжия, а носенето на бронежилетки е извънредно натоварващо при толкоз дълги смени и заради тази причина те са нямали.  Загиналият служител на реда е имал опит, само че съгласно Демерджиев обстановката е била извънредно комплицирана и не е имал късмет, без значение от подготовката.

„ Тези момчета всеки ден с телата си стопират бежанския напън, вълната е най-голямата до момента. Всички дупки се закърпват всекидневно. Става въпрос за престъпно действие и изключителна експанзия, която се случва за пръв път. Ние ще отговорим с нужната мощ на тази експанзия и ви убеждавам, че в случай че има нов случай на границата, няма да бъде в посока на нашите чиновници. Няма да разреша да бъде в риск живота на нашите чиновници, би трябвало да бъдат напълно разрушени всички каналджийски групи ”, сподели още Демерджиев.

„ Няма да има кадрови промени, тъй като някой урод е решил да стреля ”, сподели още той.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР