Група руски депутати поискаха от Кремъл преразглеждане на ядрената доктрина

...
Група руски депутати поискаха от Кремъл преразглеждане на ядрената доктрина
Коментари Харесай

Руски депутати поискаха преразглеждане на ядрената доктрина на Русия

Група съветски депутати желаеха от Кремъл преразглеждане на нуклеарната теория на Русия и смяна на разпоредбите за потребление на нуклеарно оръжие поради нарасналото напрежение със Запада, съобщи Асошиейтед прес.

Това стана през вчерашния ден по време на спор в комисията по защитата при Федералното заседание - горната камара на Народното събрание, на който бе препоръчано съветът за сигурност при съветския президент да приготви нова версия на нуклеарната теория. Според съветските сенатори в нея следва категорично да се спомене, че Русия ще отговори на офанзива против нея с хиперзвукови и други стратегически неядрени оръжия.

Според сегашната съветска военна теория Москва може да употребява нуклеарни оръжия в отговор на нуклеарно нахлуване против нея или нейните съдружници или при положение на експанзия с стандартни оръжия, която заплашва "самото битие на страната ".

Цитира се сенаторът Франц Клинцевич, че предлагането за преразглеждане на нуклеарната теория е подбудено от разполагане на силите на НАТО по-близо до съветските граници. "Всичко това има за цел да заплашва Русия ", споделил той.

АП напомня, че при започване на тази седмица президентът Путин ръководи среща на военни шефове, на която е било разисквано решението на Съединени американски щати да се изтеглят от Договора за ограничение на ракетите със междинен и дребен обхват, подписан през 1987 година Това е основно спорзумуение, сдържащо до момента конкуренцията във въоръжаването.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР