Група републикански сенатори отидоха в Сената в сряда вечерта, за

...
Група републикански сенатори отидоха в Сената в сряда вечерта, за
Коментари Харесай

Тъбървил е подложен на натиск от републиканците в Сената да прекрати задържането на военни номинации

Група републикански сенатори отидоха в Сената в сряда вечерта, с цел да настоят сенаторът от Републиканската партия на Алабама Томи Тубервил да откаже задържането си върху повече от 370 военни номинации.

В продължение на повече от четири часа републиканските сенатори Дан Съливан, Джони Ърнст, Линдзи Греъм, Мит Ромни и Тод Йънг приказваха в залата, с цел да изискат единомислещо единодушие за потвърждаване на военни номинации посредством гласоподаване, една номинация на всеки време. Те спореха с Тубервил. Те го умоляваха. Те го укориха – и обстойно и нашироко приказваха за хората, чиито номинации блокира.

Докато всеки претендент беше препоръчан за гласоподаване с единомислещо единодушие, ръководителят попита: „ Има ли несъгласие? “

Политиката на Пентагона е в несъгласие с поправката на Хайд, която гласи, че държавното финансиране не може да се употребява за аборти. Но той сподели, че методът за противопоставяне на политиката е посредством съдилищата. Той също по този начин предложи заобиколно решение, което би разрешило на частни благотворителни организации да финансират аборти отвън щата за военнослужещи.

Tuberville блокира 61 номинации в сряда вечерта, сподели Съливан.

Сенаторът от Алабама твърди, че Пентагонът финансира аборти и споделя, че ще продължи да стопира Сената от блокови потвърждения за военни покачвания, до момента в който отделът не промени политиката си.

Лидерът на болшинството в Сената Чък Шумър подаде заявление за три най-хубави номинации във вторник, като насрочи евентуално гласоподаване за четвъртък. Тези гласове включват номинираните за ръководители на флота, военновъздушните сили и номер 2 в морската пехота.

Натискът за потвърждаване на номер 2 в морската пехота идва, защото началникът на морската пехота военачалник Ерик Смит остава в болничното заведение заради незабавна здравна помощ. Тъй като Сенатът не е утвърдил помощник-комендант, морската пехота сега се управлява от идващия старши офицер, който е военачалник с три звезди.

Ако номинациите за шеф на военновъздушните сили и флота бъдат доказани, това ще означи първия път, когато взаимните началник-щабове ще имат доказан от Сената началник за всеки клон на военната работа от юли насам.

Сенатът заобиколи задържането на Tuberville по стеснен метод, като гласоподава самостоятелно за шепа основни номинирани през последните няколко месеца, само че с цел да направи това за над 370 номинации за флагове и генерални офицери, които към момента чакат, ще отнеме Сенат седмици за довеждане докрай.

Задържането в този момент оказва въздействие върху лидерските позиции в Близкия изток, където спорът сред Израел и Хамас се ускорява. Съединени американски щати разположиха повече от 1200 бойци в района, ако спорът в Израел се популяризира и за отбрана на американските сили в Ирак и Сирия, които бяха атакувани 28 пъти за по-малко от месец.

Някои от основните номинации за позиции в Близкия изток включват пълководец на 5-ти флот на Военноморски сили и заместник-командир на Централното командване на Съединени американски щати.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР