Група протестиращи събориха статуите на бившите президенти и и разбиха

...
Група протестиращи събориха статуите на бившите президенти и и разбиха
Коментари Харесай

Бутнаха паметниците на Линкълн и Рузвелт в Портланд

Група протестиращи събориха статуите на някогашните президенти и и разрушиха входа на Историческото сдружение на Орегон в Портланд късно в неделя, заяви OregonLive.
След това тълпата се придвижила в други региони на центъра, разбивайки витрините и участвайки в други актове на заличаване.
 Премахват расистки монумент на някогашен президент на Съединени американски щати Премахват " расистки " монумент на някогашен президент на Съединени американски щати
Конният монумент на някогашния президент на Съединени американски щати Теодор Рузвелт на входа на Американския природонаучен музей в Ню Йорк ще бъде демонтиран, п...
Според Fox News двата паметника са разрушени към 21:00 ч. локално време. През нощта, изпълнена с шумотевица и вълнения, протестиращите разрушиха входа на историческото сдружение на Орегон и прозорците на няколко други здания и сложиха плакати с антирасистки послания.
Протестът беше разпространяван в обществените медии като " Ден на гнева на коренното население ".
Днес в Съединени американски щати е народен празник - Деня на, в чест на първия европеец, стигнал Америка. В доста щати този празник в този момент е отритнат и сменен от Деня на коренното население, което води до необятно публикуваното поверие на доста места, че идването на Христофор Колумб бележи началото на епохи на принуждение и заличаване на индианците.
Полицията дефинира случая като " вълнения " и прикани хората да се разпилян, само че се намеси чак след рухването на първата скулптура, оповестяват локални медии.
 Тръмп се вихри - в Чикаго било като в Афганистан, отново закани против рушащи монументи Тръмп се вихри - в Чикаго било като в Афганистан, отново закани против рушащи монументи
Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп уточни Чикаго, Балтимор, Детройт и Оукланд като мощно проблематични, като порица кметовете им демократи...
Ейбрахам Линкълн, 16-ият президент на Съединените щати (от 1861 до 1865 г.), е погубен, откакто е премахнал робството в Съединени американски щати. Рузвелт е 26-ият президент, управлявал от 1901 до 1909 г.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР