Група приятели караме сноуборд още от 90-те години и сме

...
Група приятели караме сноуборд още от 90-те години и сме
Коментари Харесай

Първият Rope Tow парк за сноубордисти отваря в България

Група другари караме сноуборд още от 90-те години и сме обиколили доста писти. Искахме обаче да създадем наше място и….ето успяхме да осъществяваме концепцията си въпреки и със забавяне. "

С възторг споделя Христо Петков, член на екипа, който седи зад основаването на първия Rope Tow парк в България. Той се намира в местността Вътро поле, позната още като Узана, на територията на община Габрово, в подножието на връх Исполин, в сърцето на Стара планина.
Откриване
Rope Tow е тип влек, който е неповторим за България. Той се употребява най-вече в Съединени американски щати на дребни писти. Хубавото на този влек е, че технологията е такава, че в действителност влекът е едно въже, за което всеки може да се хване на всички места. За разлика от другите влекове, при които има избрани места през 10 метра, на които би трябвало да се хванеш, Rope Tow ти разрешава да прекараш доста повече време на снега ", споделя Петков пред Economic.bg.

Отделно от влека на територията на парка, наименуван Uzana Rainbow Hill, ще има и обичайни уреди за другите типове ски и сноуборд паркове. Откриването е планувано за 1 януари 2023 година

„ Като инфраструктура, с съществуването на подобен влек сме първият подобен план на Балканите, а като парк, преди имаше няколко сходни – в Банско и Боровец – само че към този момент не се поддържат и сега няма “, споделя Христо Петков.
Екстремни спортове и просвета
Това е концепцията на екипа, който основава Uzana Rainbow Hill – целогодишен парк, в който да се практикуват зимни спортове през студените месеци, а напролет и лятото – да се провеждат учебни заведения по скейтборд, каране на колело, както и снимка.

Пролетта ще изградим заслон, където ще сложим рампа за скейтборд. Ще организираме и класове по йога. Искаме да поканим български фотографи, които да вършат уъркшопове. Искаме да създадем трасе за колела. Имаме концепция да организираме и детски лагери, само че всичко зависи от това по какъв начин ще мине този зимен сезон ", споделя Христо.
Инвестиция
Теренът, на който ще бъде построен паркът е взет на концесия за 10 години, а инвестицията все още е над 20 000 евро.

Всичко е с вложени персонални средства. Отворили сме сметка за събиране на средства за доразвиване на инфраструктурата на парка – досега сме вложили в машини за култивиране на сняг, във влека, както и в здания вид фургони “, прецизира Петков.

Ако обявата е била забавна и потребна за Вас, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни. За вести, свързани с екологично, обществено и корпоративно ръководство (ESG), посетете профилирания уебсайт ESGnews.bg.
 Economic.bg News Запишете се за нашия бюлетинсноуборд ски сезон Габрово Стара планина ПоследниНай-четениКомпании 44 Първият Rope Tow парк за сноубордисти отваря в България Инфраструктура 224 Камара „ Пътища “ награди отличниците за 2022 година Пазари 1276 Зловеща зима идва към Европа – конкуренцията за газ стартира Телекомуникации 168 Първият подводен кабел през Арктика си откри вложител Индустрии 11300 Бизнесът с изнесени услуги в България набъбна с 10 000 души Крипто 6362 Още две огромни криптокомпании стопират работа Енергетика 5424 На първо четене: Енергийната комисия забрани на „ Лукойл “ да изнася горива Финанси 5048 Основната рента в България скочи внезапно Всички новиниПолитика 44 По следите на облигация за 1 милиарда лв.: Пулев уволни хората на Петков в ББРОще от КомпанииВиж всички Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР