Група политици от управляващата в Германия ГСДП настоява за дипломатическа

...
Група политици от управляващата в Германия ГСДП настоява за дипломатическа
Коментари Харесай

Левите в ГСДП на канцлера Шолц искат мир с Русия и приемане на реалностите, предлагат Китай за посредник -

Група политици от ръководещата в Германия ГСДП упорства за „ дипломатическа атака за по-бързо довеждане докрай на войната в Украйна “, заяви в петък „ Шпигел “.

„ Необходимо ни е колкото може по-бързо помирение, като изходна точка за сложни мирни договаряния. “ – пишат политиците от лявото крило на ГСДП в зов, озаглавен „ Оръжието би трябвало да млъкне “.

Авторите приканват към „ световна политика на разведряване “. Те считат, че същинско възстановяване на обстановката ще бъде допустимо едвам в „ постпутиновата ера “. Засега, съгласно тях „ би трябвало въз основата на признание на действителностите, които може да не се харесват, да се откри с съветското държавно управление модус вивенди, който изключва по-нататъшното ескалиране на войната. В последна сметка би трябвало да се стигне до „ съглашение сред Украйна и Русия. “

Според лявото крило на ГСДП Европейски Съюз и страните членки би трябвало да интензифицират дипломатическите си дейности. Документът твърди, че би трябвало да бъде засилена и връзката с няколко страни с цел да бъдат извоювани за ролята на посредник сред яростните страни. Авторите загатват Китай, който има близка връзка с Москва.

В апела си политиците предизвестяват против доставките на тежко военно въоръжение на Украйна и се базират на заплахата от нуклеарна война. „ Спиралата на ескалацията би трябвало да бъде спряна. Затова при всяка доставка на оръжие би трябвало тъкмо да премерим и да преценим къде се намира алената линия, която може да бъде призната за пристъпване към война и да провокира ответни реакции. “ – пишат създателите на апела.

Сред немските социалдемократи, които са го подписали има няколко депутати от Бундестага, Европейския парламент и федерарлните провинции. Апелът е подписан от някогашния началник на държавното управление в Бремен Карстен Зилинг и кмета на Дортмунд Томас Вестфал.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР