Група пожарникари от Рудозем решават да направят необичайно дарение –

...
Група пожарникари от Рудозем решават да направят необичайно дарение –
Коментари Харесай

Пожарникари от Рудозем събраха средства за изграждането на кладенец в Кения


Група пожарникари от Рудозем вземат решение да създадат извънредно подаяние – събират средства за създаване на бунар на място, където няма достъп до чиста питейна вода – село Буабуи в Кения. Инициатор за благородното дело е Шукри Халилов.

Пред bTV той описа, че това подаяние не е първото, което прави за деца от Африка. Идеята идва, откакто самият той претърпява персонално приключение – през 2015 година пожар изгаря част от неговия дом. Тогава доста хора се отзовават и за броени дни възвръщат вредите от бедствието.

Това връща на Шукри Халилов вярата в положителното и той взема решение, че би трябвало да го съобщи нататък. Свързва се с организации, занимаващи се с щедрост в Африка и с персонални средства спомага за построяването на бунар в Нигерия през 2020 година След това увлича и други и по този начин построените кладенци са към този момент общо шест.

„ Да вършим положително е едно от най-прекрасните неща, на които сме способни като хора. Малките добрини движат света и го вършат по-добър. Тези благородни хора с благородна специалност, посветили се да оказват помощ, сбъднаха най-голямата фантазия на хората в това селце, а точно да имат чиста и прясна вода наоколо “, споделя Халилов за самодейността.

Жителите на село Буабуи, където е построен последният бунар, му се отблагодаряват като слагат табели, указващи, че е основан със средства от пожарникарите от Рудозем.

Шукри Халилов провежда и други благотворителни акции за деца от Африка. Дарявал е средства за инвалидни колички, облекла, кревати и завивки за деца от Уганда. В момента събира средства и за ремонт на покрив на учебно заведение в Уганда.

Пожарникарят споделя, че още не е ходил в Африка, само че се надява да успее някой ден да има тази опция и да се срещне с хората, за които е направил положително.

Автор: Мелина Василева
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР