Група P.I.F., Владимир Михайлов, Мила Роберт, както и рок бандите

...
Група P.I.F., Владимир Михайлов, Мила Роберт, както и рок бандите
Коментари Харесай

P.I.F. и Влади Михайлов се включват в благотворителния концерт Високо

Група P.I.F., Владимир Михайлов, Мила Роберт, както и рок бандите The Lefties и Attaxic се включват в благотворителния концерт " Високо ", който ще се състои на 24 ноември, четвъртък, в столичния клуб Terminal 1. Началото на събитието е в 20 часа.

Музикантите застават зад идеята на младите медици от Фондация " Гален Темелков ". Тя бе основана преди две години от група младежи, обединени от концепцията да запазят паметта на своя другар Гален - студент по медицина, който през 2020 година се насочи към звездите и  завеща своите фантазии, идеали и своята мощ.



" Съхраняваме го във всяка форма, в която можем да го забележим – музика, лирика, медицина… Най-смелата ни цел е да създадем дружно Академия за естествени науки " Гален Темелков “, която да се простира ВИСОКО, покрай звездите. А представете си Академия в прегръдките на гората, звън на колби и песни на птици. Свобода и просвета! В гориста околност, наоколо до Мадара и Плиска, един зарязан лагер ни чака, да му вдъхнем живот, да оставим парченце от себе си в него и да го превърнем в място за образование и срещи на млади и вдъхновяващи персони, които дружно да осъществят своите визии за света ", споделят младежите от фондацията. Те слагат началото на тази самодейност с благотворителния концерт " Високо ".



Гален мечтаеше да оказва помощ на хората

Билети/ подаяние се продават в мрежата на ticketstation.bg на цена 15 лева, а на мястото на събитието - 20 лева. Събраните средства от продажба на билети ще бъдат ориентирани към закупуване и облагородяване на терена за Академия за естествени науки.

Основната задача на Фондация " Гален Темелков " е да възроди идеалът за един по-справедлив, човечен и доблестен свят, като укрепва духа и здравето на младежите.

Като неправителствена, нерелигиозна, политически и финансово самостоятелна социална организация, работеща в социална изгода, Фондация „ Гален Темелков ” подкрепя и развива разнообразни планове свързани с разширението на знанията и образованието на деца и младежи с друг обществен статус, етнос и фамилна среда и приобщаването им към полезностите на културата, науката и изкуството.

Приоритет са специалностите в Медицинските университети и колежи, както и научната и изследователска активност на млади учени в областта на естествените и филантропичните науки. Младите хора не са просто бъдещето на една нация, те са опцията да създадем по-добър свят. Свят, в който не е водещ материаления и софтуерен разцвет, а духовността, лоялността и вярата, имат вяра приятелите и сътрудниците медици на Гален.



Момичетата и момчетата от Фондация " Гален Темелков "

На 12 март 2020 година, шест дни преди да навърши заветните за мнозина младежи 20 години, Гален катастрофира в крайпътно дърво зад кормилото на „ Тойота “ в остарялата столица Плиска. Той се качва в колата, с цел да отиде до хранителен магазин, съчетава го и с разходка до живописните старини. Най-лошото се случва на връщане към градчето.

Гален остана вечно студент първи курс в Медицинския университет във Варна. Мечтата му била да бъде потребен на хората, да лекува, да стане ортопед. Често повтарял сентенцията „ Ad Astra Per Aspera “ (Към звездите през тръните) и това може би белязало ориста му.

От фондацията имат вяра, че поколението на 20-30-годишните не е изгубено. Трябва обаче, обществото у нас да не ги подценява, а да ги поддържа. Благотворителният концерт, в който сърцато се включват P.I.F., Владимир Михайлов, Мила Роберт, The Lefties и Attaxic е огромна стъпка в тази задача.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР