Група от пет експерти на ФИФА пристигна в Мароко, за

...
Група от пет експерти на ФИФА пристигна в Мароко, за
Коментари Харесай

ФИФА започна инспекция на Мароко за Мондиал 2026


Група от пет специалисти на ФИФА дойде в Мароко, с цел да стартира оглед на страната за готовността ѝ да одобри Световното състезание по футбол през 2026-та година. За момента северноафриканската страна е една от двете кандидатури за домакинство на Мондиала, като другата е взаимна такава на Съединени американски щати, Канада и Мексико.

От на следващия ден представителите на футболната централа ще стартират оглед на спортната и пътната инфраструктура на Мароко, като ще посетят игрища, подготвителни центрове, почитател зони и медийни центрове. "Мароко предлага на ФИФА и международната футболна общественост една новаторска и компактна идея, която ще обезпечи операционна успеваемост, страхотна облага и дългогодишно футболно завещание в Мароко и Африка. Световното състезание в Мароко няма бъде единствено един източник на горделивост, само че и страховит катализатор за развитие", разяснява президентът на Организационния комитет Мулай Хафид Елалами.

Заради решението на ФИФА правата за домакинство на Световни шампионати да се разпределят из целия свят, европейски и азиатски страни нямат право да аплайват за Мондиала през 2026, защото идващите два шампионата са в Русия и Катар. Домакинът на Мондиал 2026 ще бъде избран на 13 юни, ден преди началото на шампионата в Русия, като в случай че Изпълнителното бюро на ФИФА не утвърди нито една кандидатура, ще бъдат поканени и страните от Европа и Азия. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР