Група от около 50 мигранти проби защитни съоръжения на границата

...
Група от около 50 мигранти проби защитни съоръжения на границата
Коментари Харесай

50 мигранти пробиха защитата на полската граница

Група от към 50 мигранти проби защитни уреди на границата с Беларус и влезе в Полша покрай селцето Старжина, съобщи Ройтерс, като се базира на полската полиция.

Ситуацията по границата става все по-напрегната. Хиляди мигранти са пристигнали в Беларус с вяра да влязат в Европейски Съюз, само че оказват в капан на границата с Полша при неприятни метеорологични условия. Беларуски военни отхвърлят да им разрешат да се върнат назад и хората си намират сред двете граници.

Европейски Съюз упреква Минск в съзнателно основаване и управление на рецесията, като възмездие за наложените наказания на режима на Александър Лукашенко, който изрично отхвърля. Някои страни в района предизвестиха, че тази невъзможност може да ескалира във боен спор.

" Вчера преди 17 ч. към 50 души проникнаха в Полша, покрай Старжина ", написа полската полиция в " Туитър " и добави, че след това са били задържани 22 иракски жители.

Полицията заяви също, че през вчерашния ден служители на реда са били замеряни с камъни при различен опит на мигранти за прекосяване през границата. Полската гранична защита заяви, че е имало общо 223 опита за незаконно прекосяване на границата.

Нови наказания

Очаква се в понеделник външните министри от Европейски Съюз да одобрят нови наказания против Беларус поради мигрантите на източната граница на блока, съобщи ДПА. Беларуският държавен авиопревозвач " Белавиа ", който директно е зает с транспорта на мигранти от Близкия изток в Беларус.

Върховният представител за външната политика на Европейски Съюз Жозеп Борел съобщи в неделя, че изпълнителни шефове на самолетни компании и пътнически организации могат да бъдат наранени от наказателните ограничения, които включват възбрана за пътешестване и заледяване на активи в Европейски Съюз. Около, за които се допуска, че са забъркани в рецесията с мигрантите, също може да бъдат глобени.

Двама дипломати още в четвъртък споделиха, че Европейски Съюз обмисля да наложи наказания и минското летище, с цел да направи по-трудно за самолетните компании да докарват там мигранти.

Повече за договарянията на Европейски Съюз с самолетните компании, които транспортират мигранти вижте

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР