Група от международни евангелски християни дойде на работилницата за готвене

...
Група от международни евангелски християни дойде на работилницата за готвене
Коментари Харесай

Доброволци срещу глада: Войната между Израел и Хамас

Група от интернационалните евангелски християни пристигна на работилницата за готвене на цитрусови плодове и сол, кулинарно учебно заведение за туристи и други в Тел Авив, за подготвяне на храна за израелските бойци, ситуирани на северната граница с Ливан. Посещението им е проведено от произраелска организация, известна като Международното християнско посолство в Йерусалим и включва бране на плодове в евакуирани ферми в кибуци, снабдяване на помощ на израелски евакуирани от граничните общности на Газа и Ливан и посещаване тук-там, атакувани от " Хамас ", споделя Voice of America.

Те споделят, че го вършат, с цел да бъдат очевидци на протичащото се и да се молят за израелските заложници, които към момента са в Газа. Участниците споделят, че имат вяра, че извършват Божията воля, като поддържат Израел в този миг, съобщи VOA .

„ Разбрах, че това е, което Бог желае да направя тук, да посея вяра в нация, която скърби, да покажа на еврейския народ, че ще остана с тях по време на война, че ще бъда там. “, споделя доброволец. 

Други доброволци споделят, че тяхната религиозна религия ги е въодушевила да дойдат на тази задача от взаимност, даже по време на война.

„ Майка ми и татко ми ми споделиха, какво, ти си вманиачен? Но аз пристигам от Колумбия, разбирате ли? Така че съм привикнал да пребивавам в страна, в която, знаете, си в непрекъсната заплаха. “

Много евангелски християни са били ревностни поддръжници на Израел от години, изключително в Съединени американски щати. Дейвид Парсънс, представител на християнското посолство, споделя, че тази война е засилила поддръжката им.

„ Днес има християни на всички места по света, които обичат еврейския народ, еврейската страна, които се грижат за нея. Веднага осъзнахме, че това е най-лошият ден за еврейския народ след нацисткия геноцид против тях. И ние искахме да се надигнем, да застанем дружно с тях и да им се притечем на помощ, доколкото можем. Дарихме четири нови коли за спешна помощ, пет нови ATV противопожарни коли, 12 нови бомбоубежища, 140 реновирани подземни бомбоубежища. “

Израелските публични лица правят оценка тези солидарни визити от християнски и еврейски групи, изключително когато броят на туристите, идващи в Израел се срина до към 10% от това, което беше преди 7 октомври, съгласно VOA.

„ Да видя хора от чужбина да идват тук, да работят като доброволци, да посещават засегнатите региони и евакуираните в страната, има доста огромна морална поддръжка, изключително тези моменти, в които сме изправени пред вълна от антисемитизъм. ", споделя различен доброволец.

Демонстрацията на поддръжка идва, когато Израел е под все по-голяма интернационална рецензия за военната си акция против " Хамас " в Газа и влошаващата се филантропична рецесия в палестинския анклав. Освен моралната поддръжка, задачите от християнска взаимност са доста значимо вливане на пари в Израел и борещата се стопанска система на страната по време на тази война, съобщи VOA.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 

По тематиката
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР