Група от единадесет съдии и прокурори от Германия, Франция, Нидерландия,

...
Група от единадесет съдии и прокурори от Германия, Франция, Нидерландия,
Коментари Харесай

Чуждестранни съдии и прокурори дойдоха на работно посещение в Районен съд – Пловдив

Група от единадесет съдии и прокурори от Германия, Франция, Нидерландия, Португалия, Италия, Испания и Естония са на едноседмично работно посещаване в РАЙОНЕН СЪД – ПЛОВДИВ от през днешния ден 03.10.2022 година Чуждестранните посетители са в България в границите на Програмата за продан на Европейската мрежа за правосъдно образование и са признати от Националния институт на правораздаването.
Прочетете още
Основна цел на визитата им е възстановяване на практическите знания във връзка с други правосъдни системи, в това число правото на Европейски Съюз и законодателството в региона на човешките права, посредством директни контакти, продан на отзиви и опит сред съдии и прокурори от разнообразни страни – членки на Европейски Съюз.

В първия ден от визитата си гостите бяха посрещнати от Председателя на Районен съд – Пловдив – господин Иван Калибацев, който приветства своите сътрудници с добре пристигнали и показа пред тях работата и активността на институцията, срещна ги със спецификата в организацията на работа, типовете обсъждани каузи и натовареността в районен съд – Пловдив. След това магистратите организираха работна среща и със съдии от районен съд – Пловдив, за обмяна на опит, познания и положителни практики.

По време на 5-дневното си посещаване задграничните магистрати ще имат опция да участват и следят правосъдни съвещания в Районен съд - Пловдив, свързани с разглеждането на наказателни и цивилен каузи. Също по този начин ще посетят и ще се срещнат със съдии от Административен съд – Пловдив и Окръжен съд – Пловдив. Планирана е аудиенция и в Районна прокуратура – гр.Пловдив.

Паралелната стратегия включва запознаване със забележителностите на гр.Пловдив – посещаване на Градската художествена изложба, Епископската Базилика на Филипопол, Старият град и посещаване на Бачковския манастир.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР