Група от бивши ръководители на FTX, водена от Кан Суън,

...
Група от бивши ръководители на FTX, водена от Кан Суън,
Коментари Харесай

Свидетел от делото срещу Сам Банкман-Фрийд открива нова крипто борса

Група от някогашни ръководители на FTX, водена от Кан Суън, някогашен основен юрист на FTX, оглавява Trek Labs, основан в Дубай крипто стартъп.

Trek Labs неотдавна получи лиценз от дубайския крипто регулатор, което бележи ново начало след опита им с провокациите на FTX. Армани Феранте, различен някогашен чиновник на FTX, служи като основен изпълнителен шеф на холдинговата компания на Trek на Британските Вирджински острови и управлява Backpack, компания за планиране на цифрови валутни портфейли.

Ключовият фокус на Trek Labs е върху отбраната на потребителските средства, като се черпи от уроците, научени към срутва на FTX. Новото им дружество, Backpack Exchange, възнамерява да предложи на потребителите крипто портфейли за независимо настойничество, употребявайки техники за многостранно пресмятане за нараснала сигурност.  

Този метод подсигурява, че борсата няма едностранен достъп до средствата на потребителите. Trek Labs има за цел да продаде дял от 10% при оценка, надхвърляща $100 милиона, като стартирането на бета-версията на Backpack Exchange е планувано по-късно този месец.

Въпреки евентуалния песимизъм, дължащ се на връзката им с FTX, Сън и Феранте акцентират нуждата от доверие и бистрота в ерата след FTX.

След като Сън изигра основна роля в разкриването на проблемите на FTX, той нае някогашни специалисти по право и сходство на FTX поради техните умения и опит. Предишната роля на Сън в FTX, както и съдействието му с регулаторните органи, са транспарантно разкрити.

Скандалът с FTX, обвързван със смесването на потребителски и фирмени средства от Сам Банкман-Фрийд, стана причина за напускането на Сън. Отказът му да оправдае пренасочването на средства към Alameda Research докара до неговата оставка. По-късно той сътрудничи на федералните прокурори, което способства за осъждането на Банкман-Фрийд.

Клеър Джан, някогашен заместител на Сън и брачна половинка на Феранте, е част от изпълнителния екип на Trek Labs. Джан, която е и надарен правист, има дял в Trek и възнамерява да излезе от компанията след капиталовия кръг. Колективният опит на екипа на Trek, комбиниран с уговорката за бистрота и отбрана на потребителите, акцентира визията им за Backpack Exchange като надеждна опция в пейзажа на обмена на криптовалути .

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР