Група от 87 мигранти в дървена лодка бяха спасени от

...
Група от 87 мигранти в дървена лодка бяха спасени от
Коментари Харесай

Малта спаси 87 мигранти от дървена лодка край италиански остров

Група от 87 мигранти в дървена лодка бяха избавени от патрулен катер на малтийските военноморски сили край италианския остров Лампедуза и следва през днешния ден да дойдат в Малта, предадоха Ройтерс и ДПА, като се позоваха на малтийски чиновници.
Малтийските въоръжени сили оповестиха, че са били известени от избавителния център в Рим за местонахождението на мигрантите до крайбрежията на италианския остров в понеделник вечерта, предава Българска телеграфна агенция.
Италиански военноморски съд, изпратен да прибере мигрантите, се развалил по пътя, съгласно малтийски чиновници.
Италия и Малта са имали до момента доста разногласия за това кой би трябвало да приема избавените в Средиземно море мигранти.
Не бяха обявени детайлности за здравословното положение и националността на избавените мигранти, макар че на видео, качено в интернет се вижда, че те слизат на брега без непозната помощ.
Броят на незаконните мигранти, влизащи в Европейския съюз спадна доста за трета поредна година през 2018 година, заяви предишния месец шефът на европейската гранична работа Фронтекс Фабрис Леджери.
Хиляди мигранти обаче, бягащи от бедността и споровете в Близкия изток и Африка, към момента подхващат рискованото пътешестване.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР