Група от 29 бежанци бяха открити в неделя вечерта в

...
Група от 29 бежанци бяха открити в неделя вечерта в
Коментари Харесай

Задържаха 29 мигратни на покрива на товарен влак

Група от 29 бежанци бяха открити в неделя вечерта в товарен трен в региона на Централна гара в София. Сред чужденците имаше и дребни деца.

Някои от тях са видяни на покривите на вагоните. Полицията организира светкавична акция и задържа групата.

Товарният трен е пътувал от Турция за Австрия. Заради хората по покривите на вагоните е спряно електричеството в контактната мрежа.

В товарния трен са арестувани 9 мъже, 14 дами и 6 деца, посочи шефът на столичната полиция Ивайло Иванов. Всички те са сирийци, без документи за идентичност. Чужденците са в положително здравословно положение и управляващите организират беседи с тях, с цел да се откри дали са незаконни мигранти, проникнали на територията на страната, или хора с избран статут.

Полицаите се пробват да открият къде и по какъв начин бежанците са се качили във влаковата комбинация. Изяснява се дали те са влезнали във влака на територията на страната ни или са минали с него границата ни с Турция.

За железниците това е третата такава обстановка от началото на тази година. От железниците обаче регистрират, че притокът на мигранти и сходни случаи фрапантно са намалели.

Безопасното задържане на мигрантите и прекъсването на тока в контактната мрежа аргументи закъснения на всички пътнически влакове, които в този час трябваше да заминат по своите посоки.
тагове мигранти товарен трен София арест
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР