Група от 165 организации настоява Европейският съюз да предприеме по-строги

...
Група от 165 организации настоява Европейският съюз да предприеме по-строги
Коментари Харесай

165 организации с призив към ЕС за бързи антитръстови действия срещу Google

Група от 165 организации упорства Европейският съюз да предприеме по-строги дейности против Гугъл, потвърждавайки, че платформата фаворизира личните си услуги в търсачката си, съобщи „ Ройтерс “.

Зад това мнение застават компании от Съединени американски щати и Англия, както и такива от страните от Европейски Съюз. В свое взаимно писмо до ръководителя на антитръстовия орган Маргрете Вестагер те означават, че Гугъл дава своите услуги, в това число за настаняване, пътешестване и работа, на преференциални позиции в резултатите от търсенията на потребителите. Групата упорства за предприемане на незабавни дейности за преустановяване на тази процедура.

Твърдението към този момент бе опровергано от софтуерния колос. „ Хората чакат Гугъл да им даде най-подходящите, висококачествени резултати от търсенето, на които могат да се доверят “, разяснява представител.

Вестагер към този момент наложи санкции на обща стойност 8.25 милиарда евро през последните три години за корист с пазарното си превъзходство, с цел да облагодетелства рекламния си бизнес операционната система Гугъл и услугата си за съпоставения при извършване на покупки.

Сред 165-те недоволни компании са Expedia, Foundem, Kelkoo, Trivago и Stepstone. Във групировката вземат участие 135 марки, предлагащи онлайн услуги, както и 30 индустриални асоциации.

От Европейската комисия оповестиха, че са получили писмото и ще му отговорят навреме, като прибавиха, че следят деликатно пазара.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР