Група Остава подготвя различни програми за концертите си в София

...
Група Остава подготвя различни програми за концертите си в София
Коментари Харесай

Група Остава подготвя различни програми за концертите си в София и Пловдив за 30-годишнината си

Група " Остава " приготвя разнообразни стратегии за концертите си в София и Пловдив. В Античния спектакъл, който подготвя по-интимна атмосфера, визията ще бъде събрана и хората ще имат непосредствен контакт с групата, оповестяват от екипа. Ще звучат песни от новия албум, паралелно с познатите Sex in the morning, " Океан “, " Понеделник “, " Мини тяло ", " Шоколад ", " Ще дойдеш ли с мен ", " Мъничко дребосъче ", " Бесен “, " Внимание “, " Самолет “ и други, в нови акустични аранжименти.

В София музикантите залагат на твърдото рок енд рол звучене, по-мащабна и концептуална продукция.

Най-доброто от концертите, с които се отбелязва 30-годишнината на " Остава “, ще бъде записано и непокътнато като аудио и видео наличие. То ще бъде налично посредством стратегиите и цифровите платформи на БНР.

Както писа Българска телеграфна агенция, концертът в Пловдив е на 20 септември, а в зала 1 на НДК - на 7 октомври.

Междувременно, групата пуска ново видео към " Помощ ", част от настоящия шести студиен албум " Кислород “. Музиката е на Жоро Георгиев, а текстът - на Свилен Ноев. В аранжимента още веднъж се включва продуцентът на албума Георги Станев, който свири клавирните партии.

" Музикалната концепция за песента е от едно театрално зрелище, в което задачата беше да има лирично парче с ретро привкус. Аз доста го харесвах и дружно го избрахме за едно от частите в албума, което превърнахме в ария дружно с цялата група. Лирична и персонална ария с ретро привкус, инспирирана от творчеството на Beatles и рок енд рол баладите от 50-те и 60-те ", Жоро Георгиев.

" Жоро обясняваше по какъв начин концепцията му за песента е да бъде все едно е написана от Джон Ленън, и до момента в който мислех текста на песента, тъкмо когато ми липсваше нещо сплотяващо, се сетих за думата " Помощ " и за Help на The Beatles, и всичко бързо си пристигна на мястото. Тя беше подготвена дни преди да стартира войната в Украйна и защото в текста се пее “Помощ, светът ми гори ” взехме решение, че не е добра концепция да я пускаме тогава ", добавя Свилен Ноев.

Режисьор на видеото е Симеон Стоилов, който е другар на групата, художник и концептуален актьор. Негови са и видеата на " Мини тяло ", " Океан " и обложката на албума " След обич по време на война ". Оператор е Добрин Кашавелов, който дълги години е фотографът, който снима " Остава ", а също и оператор на видеото към " Океан ". Главният воин в клипа на " Помощ " е Александър Алексиев в компанията на яхта и Александра Таскова.

остав

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР