Група на Европейския парламент покани президента на Украйна Володимир Зеленски

...
Група на Европейския парламент покани президента на Украйна Володимир Зеленски
Коментари Харесай

Обнови Европа подава ръка на Украйна по пътя ѝ към ЕС

Група на Европейския парламент предложения президента на Украйна Володимир Зеленски и депутатите от неговата партия да вземат присъединяване в някои от нейните действия - знак на другарство и метод за включване на страната в процесите на Европейски Съюз преди нейните договаряния за присъединение, оповестява " Ройтерс ".

Украйна, която получи мощна поддръжка от множеството европейски страни, откогато Русия стартира войната на нейна територия преди две години, е претендент за присъединение към 27-членния Европейски съюз, само че процесът ще отнеме години.

Групата " Обнови Европа " съобщи, че кани Зеленски да се причисли към срещите на върха на нейните водачи, както и депутати от партията му " Слуга на народа " да вземат участие в парламентарните ѝ срещи.

" Обнови Европа " е третата по величина група в Европейския парламент и включва държавни ръководители и депутати от ръководещите партии на Франция, Белгия, Нидерландия, Естония, Словения и България . На срещите на нейните водачи нормално вземат участие френският президент Еманюел Макрон и неговите сътрудници от другите страни.
 Украйна няма да одобри второкласно участие в Европейски Съюз
Украйна няма да одобри второкласно участие в Европейски Съюз

Шмихал: Украйна е изпълнила всички критерии за присъединение

Освен това групата предложи да даде на " Слуга на народа " експертна помощ, с цел да приготви Украйна за сложния развой на договаряния за влизане в Европейски Съюз.

" Вярваме, че " Слуга на народа " ще се приближава от ден на ден до нашия парламент и фамилията на " Обнови Европа ", съобщи ръководителят на европейската група Валери Хайер след среща с ръководителя на украинския парламент Руслан Стефанчук в Киев.

Украйна е една от осемте страни, които се надяват да се причислят към Европейски Съюз . Очаква се обаче, защото страната се бори с съветската инвазия и ще би трябвало да извърши редица промени, с цел да отговори на стандартите на Европейски Съюз в доста области.

За да одобри нов член с размерите на Украйна,, което прави процеса още по-сложен.

Представители на Европейски Съюз обявиха, че самодейността на " Обнови Европа ", която идва в миг, когато европейските парламентаристи водят акция за европейските избори на 9 юни, е метод за ангажиране с Украйна, преди да могат да бъдат подхванати по-конкретни стъпки в процеса на присъединение.
 Украйна разгласи график: до две години да е в Европейски Съюз
Украйна разгласи график: до две години да е в Европейски Съюз

Има обаче един проблем - никой в Европейски Съюз не счита, че това е реалистично
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР