Група кувейтски водолази имат мисия да почистят морското дъно на

...
Група кувейтски водолази имат мисия да почистят морското дъно на
Коментари Харесай

Кувейтски водолази чистят морското дъно от последствията от войната

Група кувейтски водолази имат задача да почистят морското дъно на дребната страна от Персийския залив и да подобрят морската ѝ среда. Ръководителят на екипа Уалид Ал-Фадел споделя, че са съумели да извадят 172 лодки и яхти. Според Ал-Фадел тези плавателни съдове са попречили морския трафик и са съдържали почти 40 000 галона гориво и петрол, което е представлявало забележителна опасност за морската екосистема.

 
Един от най-тревожните и рискови останки, с които сме се сблъсквали, е от войната. Спасихме оръдия от островите Кубар, Карух и Ум ал-Марадим. Тези оръдия от войната, в резултат на приливните придвижвания, потънаха на морското дъно и върху кораловите рифове. 
Уалид Ал-Фадел, началник на Кувейтския екип за гмуркане

През август 1990 година иракските сили нахлуват в Кувейт и в границите на два дни завземат контрола над богатото на нефт емирство. Според Комисията на Организация на обединените нации за компенсации 700 петролни кладенеца са подпалени, а минимум 80 кораба са потопени, доста от тях натоварени с нефт и муниции, което води до пагубни екологични последствия. Абед Ал-Кундари, член на кувейтския екип за гмуркане, споделя, че работата им в региона на околната среда го кара да се усеща горделив. 

 
Много се гордея с ролята си в почистването на плажовете и подпомагането на опазването на морската среда в Кувейт. Опитвам се да покачвам осведомеността на обществеността, младежите и морските запалянковци, че би трябвало да работим за опазването на морската екосистема.
Абед Ал-Кундари, член на кувейтския екип за гмуркане

Замърсяването на морската среда продължава да бъде забележителна опасност за нея. Според откриватели кораловите рифове в Кувейт понижават заради липса на информираност, липса на строги закони за околната среда или липса на тяхното използване.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР