Група консерватори, подкрепящи председателя на Камарата на представителите Кевин Маккарти,

...
Група консерватори, подкрепящи председателя на Камарата на представителите Кевин Маккарти,
Коментари Харесай

Ще спре ли правителството на САЩ да работи?

Група консерватори, подкрепящи ръководителя на Камарата на представителите Кевин Маккарти, осуетиха неотдавнашния му опит да обезпечи финансирането на федералното държавно управление, което породи заплаха от идно прекъсване на работата му.

Ако Конгресът не даде зелена светлина за нови разноски, прекъсването на работата ще стартира в неделя, 1 октомври, което ще съвпадне с началото на 2024 финансова година. Докато някои жизненоважни услуги, като да вземем за пример заплащанията по дълга на Министерството на финансите и изплащането на обществени осигуровки, ще продължат да съществуват, някои рутинни интервенции, в това число инспекциите на храните и заемите за дребния бизнес, могат да бъдат краткотрайно спрени.

Конкретни стратегии, като да вземем за пример “ ” за дребни деца и Специалната стратегия за в допълнение хранене на дами, бебета и деца, могат да бъдат наранени неотложно, което може да остави хиляди хора без компенсации. Данъчната работа ще приключи инспекциите, неавтоматизираните възобновявания на налози и персоналната помощ на данъкоплатците. От друга страна, военните и чиновниците на правоприлагащите органи ще останат на дейна работа.

Около 4.5 милиона федерални чиновници, без значение дали са на работа или в отпуск, няма да получават заплатите си по време на прекъсването на работата. Въпреки това, закон, признат през 2019 година, подсигурява възобновяване на заплатите след обновяване на работата на държавното управление.

Въпреки че услугите за ветераните и опазването на здравето ще продължат да действат, националните паркове може да бъдат затворени, а пътуването със аероплан може да се забави заради евентуален дефицит на личен състав в организации като Администрацията за транспортна сигурност.

Плащанията по студентски заеми ще останат наложителни макар прекъсването на работата, което може да окаже влияние върху икономическия напредък. Анализаторите на Goldman Sachs чакат седмично понижение на растежа на Брутният вътрешен продукт с 0.2 процентни пункта.

Частичното прекъсване на работата през 2019 година докара до загуба на икономическа интензивност в размер на $11 милиарда. Тазгодишното евентуално прекъсване на работата, съчетано със съществуващата неустановеност, би могло да изостри икономическите провокации, изключително като засегне федералните служащи, изпълнителите и организациите, отговарящи за събирането на стопански данни.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР