Група конгресмени в САЩ предложиха изтегляне на американските войски от

...
Група конгресмени в САЩ предложиха изтегляне на американските войски от
Коментари Харесай

В САЩ подготвят отмъщение срещу Саудитска Арабия и ОПЕК

Група конгресмени в Съединени американски щати предложиха евакуиране на американските войски от ОАЕ и Саудитска Арабия в отговор на решението на ОПЕК да понижи производството на нефт с два милиона барела дневно.

Проектът бе показан от конгресмените от Демократичната партия Том Малиновски, Шон Кастен и Сюзън Уайлд. Той планува изтеглянето на американския контингент дружно със системите за противовъздушна защита, които на процедура служат като щит против Израел и Иран.



„ Рязкото понижаване на производството на нефт от Саудитска Арабия и ОАЕ, макар поддръжката на президента Байдън за двете страни, е неприятелски акт против Съединени американски щати и явен сигнал, че те са избрали страната на Русия в нейната борба против Украйна ”, обявиха конгресмените.

Републиканците също приканиха за ответна реакция.

Републиканският сенатор Чък Грасли изиска ОПЕК да бъде осъден за намаляването на добива посредством приемане на законодателство, което ще държи производителите на нефт виновни за картел и скрито съглашение за фиксиране на цените.

„ Моят двупартиен закон НОПЕК ще разбие тези тактики на непознатия петролен картел ”, съобщи Грасли и добави: „ Той към този момент е утвърден от правосъдната комисия на двупартийна основа и няма причина да не бъде признат като част от идните ни старания да се защитим. Нашите енергийни доставки са въпрос на национална сигурност ”.



Лидерът на болшинството в Сената демократът Чък Шумър уточни, че може да поддържа НОПЕК.

„ Това, което Саудитска Арабия направи, с цел да помогне на Путин да продължи да води своята презряна, жестока война против Украйна, ще се помни дълго от американците “, сподели Шумър: „ Разглеждаме всички законодателни принадлежности, с цел да се оправим най-добре с това ужасяващо и надълбоко цинично деяние, в това число законопроекта НОПЕК. ”

По-рано страните от ОПЕК и Русия се споразумяха да понижат производството на нефт с два милиона барела дневно от ноември, като вземат за насочна точка равнищата на произвеждане, контрактувани за август.

Картелът изясни решението си с несигурността към международната стопанска система и прогнозите за петролния пазар.

Това обаче става на фона на разгръщащата се енергийна рецесия в Европа и възходящите цени на енергийните запаси по света.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР