Група изследователи от Харвардския университет в САЩ откриха как суровите

...
Група изследователи от Харвардския университет в САЩ откриха как суровите
Коментари Харесай

Суровите зеленчуци са вредни, смятат от Харвард

Група откриватели от Харвардския университет в Съединени американски щати откриха по какъв начин суровите зеленчуци въздействат на чревната функционалност. Откритията на учените могат да бъдат открити в публикация, оповестена в списанието Nature Microbiology. Авторите на проучването са открили, че потреблението на зеленчуци, които не са били подложени на термична обработка, води до редица негативни последствия за храносмилането.

Такива артикули унищожават потребните бактерии, които подкрепят храносмилането и укрепват имунитета. Учените организираха проучвания на лабораторни гризачи и хора. По време на опита са създадени разнообразни типове диети за четири групи мишки. Гризачите от първа и втора група са консумирали сурово месо и сладки картофи, а представители на трета и четвърта група са яли същите храни във варена, пържена или задушена форма.

Според резултатите от опита учените обърнаха внимание на обстоятелството, че гризачите, които ядат разнообразни типове месо, нямат разлика в микрофлората. Но при животните, хранени със зеленчуци, ситуацията е доста друго. След анализиране на разликите откривателите стигнаха до извода, че суровите зеленчуци унищожават потребните бактерии в червата, а топлинно обработените зеленчуци, в противен случай, оказват позитивен резултат върху микрофлората на храносмилателните органи. По-рано стана известно, че човешкото тяло най-трудно усвоява гъшето и патешко месо, както и агнешкото и свинско месо, само че учените напомнят, че доста зависи от метода на подготвяне и честотата на банкет на такава храна. И по този начин, задушеното месо със зеленчуци се усвоява доста по-добре, а приготвеното на барбекю съдържа частици въглен и канцерогени. Actualno.com
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР